• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır`da Arakan Vahşeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi / Diyarbakır

IŞİD’in Kobani’ye girmesinin ardından PKK/HDP’lilerin Müslüman Kürt halkını hedef alan saldırılarında kan donduran vahşetlere imza atıldı. İslam ümmetinin, Kurban Bayramı’nın sevincini yaşandığı mukaddes günlerde, Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye STK’lardan Köy, Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma, Dayanışma Derneği’ni (KÖY DER) hedef alan PKK’liler, bayramın son gününde fakir ve ihtiyaç sahibi bölge halkına kurban eti dağıtan dernek üye ve gönüllüsü gençlere silahlarla saldırdı. Bir anda yüzlerce PKK’linin saldırılarına uğrayan Peygamber Sevdalısı 6 genç; saldırganların, silah ve bıçak darbeleriyle şehit edildiler. Müslüman gençleri katletmekle kana doymayan PKK/HDP’liler, gençleri sığındıkları binanın üçüncü katından aşağı attılar, üzerlerinden araçlarla geçtiler, başlarını taşla ezip bedenlerini ateşe verdiler.

ÇETE VAHŞETİ OTOPSİ RAPORLARINDA

‘IŞİD Kobani’de katliam yapacak’ söylemi ile sokaklara çıktıklarını iddia eden PKK/HDP’liler, Müslüman Kürt gençlerine yönelik bu işlediği cinayetin vahşiliği ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan ölü muayene ve otopsi raporu ile gözler önüne serildi. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan otopsi raporuna göre; kurban eti dağıtımı yaparken katledilen Peygamber Sevdalısı gençlerden 17 yaşındaki Yasin Börü’nün 15 kez bıçaklandığı, silahla vurulduğu, yüksekten atıldığı, kafasının ezildiği ve yakılmak suretiyle katledildiği tespit edildi. Yine PKK`liler tarafından katledilen Peygamber Sevdalısı gençlerden Ahmet Hüseyin Dakak’ın (19) 22 kez bıçaklandığı ve kurşunlandığı belirtildi. Hasan Gökgöz’ün (25) 20 kez bıçaklandığı ve kafasına aldığı darbelerden dolayı şehit olduğu netleşti. Turan Yavaş’ın (37) kurşunlandığı, Riyad Güneş’in de (26) aynı şekilde kurşunla yaralandığı, bıçaklandığı, yüksekten atıldıktan sonra yakıldığı kaydedildi. Olayda şehit olan Cumali Güneş’in (29) ise yaralıları hastaneye kaldırmak isterken kurşunlanarak katledildiği öğrenildi.

İşte PKK/HDP’lilerin vahşetini belgeleyen otopsi raporundan çarpıcı detaylar:

Şehid Yasin Börü’ye ait otopsi raporu:

Kafası ezildiğinden ilk anda kimliği tespit edilemeyen Yasin Börü’nün otopsi raporunda yer alan tespitler PKK/HDP çetelerinin vahşetinin resmi belgesi niteliğinde oldu. Raporda, “Cesedin otopsi işleminden önce çektirilen grafilerinde; kafatası kemiklerinin çok parçalı kırılmış olduğu görüldü. Baş ve yüz kısmının, kafatası ve yüz kemiklerinin kırılmasına bağlı deforme görünümünde olduğu göründü. Batın, göğüs ve avuç içlerinde yanık ve is bulaşıkları görüldü” diye not düşüldü.

Otopsinin raporunda; Yasin’in vücudunda 15 adet kesici-delici alet yarası tespit edildiği, ayrıca 2 adet öldürücü nitelikte alet yaralanmasının (KDAY) bulunduğu, bunun dışında tespit edilen 17 alet yarasının belirlendiği, bir kurşun yarasının da olduğu kaydedildi.

Sonuç bölümünde ise Yasin Börü’nün ölümünün künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ile kesici-delici alet yaralanmasına bağlı gelişen iç organ yaralanması ve iç kanamanın müşterek olduğu belirtildi.

Şehid Ahmet Hüseyin Dakak’a ait otopsi raporu:

Hüseyin Dakak’ın vücudunda toplam 22 adet kesici-delici alet yarası tespit edildiği, ayrıca bir kurşun yarası ile 5 ayrı öldürücü nitelikte alet yaralanmasının da (KDAY) bulunduğu belirtildi.

Şehid Hasan Gökgöz’e ait otopsi raporu:

Kişinin vücudunda toplam 20 adet kesici-delici alet yarası tespit edildiği, ayrıca bir kurşun yarası ile 6 ayrı öldürücü nitelikte alet yaralanmasının da (KDAY) bulunduğu belirtildi. Gökgöz’ün ölümünün beyin kanaması ve kesici-delici alet yaralanmasına bağlı gelişen iç organ yaralanması, iç kanama sonucu meydana geldiği kaydedildi.

Şehit Turan Yavaş’a ait otopsi raporu:

Yavaş’ın vücudunda bir adet ateşli silah mermi çekirdeği yaralanması tespit edildiği ve bunun öldürücü nitelikte olduğu belirtildi. Göğsüne isabet eden kurşunun, Yavaş’ın karaciğerini, diyafram ve sol akciğerini parçalayarak ölümüne yol açtığı tespit edildi.

Ayrıca, Riyad Güneş’in aynı şekilde kurşunla yaralandığı, bıçaklandığı, yüksekten atıldıktan sonra yakıldığı kaydedildi. Olayda şehit olan Cumali Güneş’in (29) ise yaralıları hastaneye kaldırmak isterken kurşunlanarak katledildiği öğrenildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir