• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
 PKK çeteleri Kur’An Yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz -Erkan Yavuz / Ankara

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine 6 Ekim’de sokaklara inen PKK/HDP yandaşlarının tahribatları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İl ve ilçeleri harabeye çeviren PKK/HDP’lilerin, Kızıltepe’de Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimize büyük hakaretlerde bulundukları öğrenildi.

NECİS AYAKLARIYLA ÇİĞNEDİLER
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6 Ekim’de başlayan ve 7 Ekim’de şiddetlenen PKK’lilerin eylemi işyerlerini yağmalamaya dönüştü. Ali Ertaş Caddesi’ne giden kavşakta bir işyerine saldıran PKK/HDP’liler, burada bulunan Kur’an-ı Kerim’leri kapının hemen önüne çıkararak necis ayaklarıyla ezmeye başladılar.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERİNCE BAKIN NE DEDİLER?
Yoldan geçen Kızıltepelilerin tepkisine rağmen Kur’an-ı Kerimleri tekmelemeye ve ayaklarıyla ezmeye devam eden PKK yandaşlarının verdiği cevap ise İslam’a olan düşmanlıklarını açık bir şekilde gösterdi. PKK yandaşları, “Kürtleri bu kitap geri bırakmıştır, ne gelmiş ise başımıza bu Kur’an’dan gelmiştir.” dediler.

İMAMI DA LİNÇ EDİYORLARDI
Olay anında yoldan geçen ve isminin açıklanmasını istemeyen A.H. gördüklerini şöyle anlattı: “Bayramın 4. günü Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Ali Ertaş Kavşağı’na geldiğimde bir kalabalık gördüm, yolu kapatmışlardı. Kavşakta bulunan bir ucuzluk merkezini yağmalıyorlardı. Kalabalığın içerisine girdiğimde gözlerime inanamadım. Birileri işyerini yağmalıyordu. Yüzü maskeli kişiler ise Kur’an-ı Kerim’leri yere atmışlardı. Ve ayaklarıyla basıyorlardı. Oradan geçen biri onlara seslenerek ‘Siz neden Kur’an-ı Kerim’lere basıyorsunuz! Allah’tan korkmuyorsunuz?’ dedi. Yüzü maskeli kişiler ise o şahsa kızıp ‘Bırak zaten bizleri geri bıraktıran bu Kur’an’dır.’ diyerek cevap verdi. Bunu kendi gözlerimle gördüm. Daha sonra oraya yakın bir cami imamı olanları gözlemleyince onlara yaklaştı ve ‘Kur’an-ı Kerim’den ne istiyorsunuz?’ diyerek tepki gösterdi. ‘Eğer eyleminiz Kobani içinse Kur’an-ı Kerim’den ne istiyorsunuz? Neden çiğniyorsunuz’ diyerek tepki gösterince imamın üzerine yürüyüp saldırmaya başladılar. Az kaldı imamı linç edeceklerdi.”

PKK YANDAŞLARI KUR’AN-I KERİM YAKTI
Diyarbakır’ın çeşitli yerlerinde saldırılar yapan PKK yandaşları, bazı bankalar, alışveriş merkezleri ve araçları tahrip ederek kullanılamaz hale getirdi. PKK yandaşlarının Kayapınar ilçesinde önce yağmalayıp daha sonra kundakladık bir alışveriş merkezinde yanan Kur`an-ı Kerim’ler okunamaz hale geldi. Yaşanan olaylara tepki gösteren Rıdvan Ergin adındaki esnaf, Kürtlerin hakkını savunduklarını iddia eden kişilerin, Kürtlere zarar verdiğini söyledi.

ŞIRNAK VE ŞANLIURFA’DA DA KUR’AN YAKTILAR
PKK/HDP’liler Diyarbakır ile Mardin’den sonra Şırnak’ın Silopi ilçesindeki bir kursta bulunan Kur’an’ları ve Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi ilçe mezarlık kulübesi içindeki Kur’an-ı kerim ve Yasin-i şerifleri yaktığı da ortaya çıktı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir