• DOLAR 32.214
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2458.961
  • ...
PKK`liler, HÜDA PAR`a ve İslami STK`lara silahlarla saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - HDP`nin çağrısının ardından sokağa çıkan PKK/HDP/DBP yandaşları Diyarbakır’da ve yurdun birçok ilinde olaylar çıkardı. HDP’nin çağrısı üzerine sokağa çıkan PKK’liler, Diyarbakır’da onlarca kişi yaralarken, 4 kişi de katletti.

Birçok bölgede eylemler yapan PKK yandaşları, dün saat 17.30 sıralarında Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı’na saldırı girişiminde bulundu.

Yapılan saldırı esnasında halkın karşılık verilmesi üzerine PKK yandaşları kaçtı. Gece saat 12.00’ye kadar PKK’liler tarafından HÜDA PAR’a yapılan silahlı, taşlı ve sopalı saldırıları emniyete bildiren HÜDA PAR yetkililerinin şikâyetlerini görmezden gelen emniyet, olaylara hiçbir şekilde müdahale etmedi.

HÜDA PAR ve İslami STK’ların PKK yandaşları tarafından kundaklandığını emniyet birimlerine haber veren HÜDA PAR yetkilileri, emniyet birimlerinin olaylara hiçbir şekilde müdahalede bulunmadığını görünce HÜDA PAR üye ve gönüllüleri kendilerini savunmak zorunda kaldı.

İslami STK’lar yakıldı, 4 kişi katledildi
Diyarbakır’da fakir ve muhtaç ailelere yaptıkları yardımlar ve yararlı faaliyetlerle tanınan derneklerden Cami-Der ve Köy-Der, PKK’li saldırganlar tarafından kundaklanarak silahla tarandı.

Saat 17.00 sıralarında Bağlar ilçesinde bulunan Köy Der’in bulunduğu sokağa gelen PKK/HDP’liler derneğin etrafında bulunan dernek üye ve gönüllülerini silahlarla taradıktan sonra dernek binasını da taradı. Derneğin kapısını kıran PKK’li saldırganlar, derneği yakmaya çalışırken dernek üye ve gönüllüleri tarafından karşılık verilmesi üzerine saldırganlar kaçtı.

PKK’liler tarafından derneğe yapılan saldırıda derneğin üye ve gönüllülerinden Burhanettin Çalak, Selahattin Çalak, Ali Adiyaman, Ramazan Yüksel, Bayram Yüksel, Cihat Kaplan, Bilal Fidancı, Mehmet Yüksel, Sadullah Şimşek, Veysi Gültekin, Mehmet Yıldırım ve Nurullah Uçar çeşitli yerlerinden aldıkları kurşunlarla yaralanırken, Turan Yavaş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş ise katledildi.

PKK’li saldırganlar tarafından ambulansların alana girmesine izin verilmemesine tepki gösteren çevredeki vatandaşlar, yaralıları kendi araçlarına bindirip hastaneye götürdü. PKK/HDP’li saldırganlar, yaralıları hastaneye kaldıran araçlara da saldırdı.
Hastaneye kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor.

İslami dernek yaktılar
PKK/HDP yandaşları çevredeki binalardan silahlarla halka saldırdı. PKK yandaşlarının halka açtığı silahlı saldırı sonucu olaylarla hiçbir ilgisi bulunmayan 4 kişi yaralandı.

Daha sonra Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesinde bulunan, İslami STK’lardan Cami Der’e saldıran PKK’li saldırganlar, derneğin kapısını kırarak derneği ateşe verdi.

Öldürüp binadan attılar
PKK yandaşlarının, İslami STK’lara yaptığı silahlı saldırı sonucunda Turan Yavaş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş katledildi.

PKK`li gruplar tarafından Hüseyin Dakak 27 bıçak darbesi aldıktan sonra kafası taşla ezildi ve arabalarla üstünden geçildi. Hasan Gökgöz ile Riyad Güneş de silah ve satırlarla katledildikten sonra apartmandan aşağı atıldı. Vahşete doyamayan PKK’lı saldırganlar, 3 kişinin cenazesini molotoflarla yaktı.

Eşi tesettürlü diye katledildi
Merkez Sur ilçesine bağlı Hançepek semtinde tesettürlü eşiyle yürüyen 55 yaşındaki Mahmut Enez ve eşi de PKK’li grupların saldırısına uğradı. HÜDA PAR’la hiçbir ilgisi bulunmadığı öğrenilen Enez, eşi tesettürlü olduğu için PKK’nın saldırısına uğrayarak katledildi.

Bununla birlikte kendilerini aklamaya çalışan PKK’lılar, PKK’ya yakınlığıyla bilinen haber sitelerinde katledilen Enez’in Hizbullah tarafından vurulduğunu ileri sürdü.

Olaylarda ölen yandaşlarını bugün gömen PKK/HDP`liler, Hizbullah`ın öldürdüğünü iddia ettikleri Mahmut Enez`in cenazesine ise sahip çıkmadı.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir