• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
 İslami derneklerden Yoksullara bayram yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Umut Kervanı Yardım Platformu çatısı altında, yoksul ve yardıma muhtaç insanlara 12 ay 365 gün boyunca yardım yapan İslami yardım dernekleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde binlerce aileye yaptıkları gıda yardımının yanında binlerce yoksul ailenin giyim ihtiyacını da karşıladı. Yardım alanlar arasında Türkiye’deki yoksulların yanı sıra, Suriye, Irak, Afganistan ve daha pek çok ülkeden Türkiye’ye sığınmış, mağdur ve yardıma muhtaç aileler de var.

İşte sadece bu hafta içinde yoksul insanlara yaptıkları yardımları duyuran bazı İslami yardım dernekleri:

Batman Umut-Der:  Pazartesi gününden beri devam eden yardım çalışmasında günde ortalama 60 aile dernek merkezine davet edilerek, ailelerin giyim ve gıda ihtiyaçlarını karşılanıyor.

Şanlıurfa Yardım Eli Derneği: Suruç’a gelen Kobanili 400 sığınmacı aileye temizlik malzemesi, 100 Kobanili aileye de gıda ve giyim yardımı ulaştırdı.

Hilvan Selam-Der: Aralarında Suriyeli mültecilerin de bulunduğu 80 aileye gıda, 600’ü aşkın kişiye giyim ve bazı Suriyeli ailelere nakdi yardımda bulundu.

Gaziantep Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Gaziantep Umut Der): 530 aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi: İhtiyaç sahibi olan 281 aileye toplamda 7 bin 761 TL ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Van Rahmet Eli Gıda Bankası: İhtiyaç sahibi 85 aileye gıda yardımında bulundu.
Viranşehir Cami-Der: Suriyeli 135 aileye giyim ve ayakkabı yardımında bulundu.

Cizre Nuh Gıda Bankası: İlçeye sığınan birçok Kobanili aileye gıda yardımında bulundu.

Bitlis BEST-DER: Kurban Bayramı öncesi 36 aileye gıda yardımında bulunduklarını ve bu yardımların devam edeceğini söyledi.

Denizli İRŞAD-DER: Kurban Bayramı öncesinde yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahibi onlarca ailenin yüzünü güldürdüklerini duyurdu.

Yetim-Der:  Diyarbakır’da faaliyet yürüten Yetim Öksüz ve Mağdurlarla Dayanışma Derneği (Yetim Der) başlattığı ‘Bir Yetimi de Sen Giydir’ kampanyası kapsamında 70 yetim çocuğa giyim yardımında bulundu.

Avrupa Yetİm-Der yetimleri sevindirdi
Dünyanın farklı bölgelerinde yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim-Der, Kurban Bayramı öncesi Gaziantep ve İstanbul’da bulunan onlarca yetimin yüzünü güldürdü. Umut Kervanı Vakfı aracılığı ile İstanbul’da onlarca yetimi mağazaya götürüp baştan aşağı giydiren Yetim-Der, Gaziantep’te de Gaziantep Umut Der aracılığıyla yine onlarca fakir aileye ve yetime nakdi yardımda bulundu. Avrupa Yetim Der, Elazığ ve Palu’da da onlarca yetim çocuğa bayramlık elbise giydirdi. 

(Abdulbaki Bal - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir