• DOLAR 32.582
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2430.45
  • ...
Suriye'den getirilen hayvanlar fiyatları düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye topraklarına sığınan Suriyeli mülteciler, yanlarında getirdikleri hayvanların Urfa’daki  hayvan fiyatlarının düşüşüne neden olmasına tepki gösteren hayvan satıcıları yetkililerin duruma bir çözüm bulmalarına istedi.
 

Bu yıl kurban fiyatlarının düşük olduğunu söyleyen İsmail Yumuşak, Suriye’den kurbanlık  hayvanların Türkiye’ye gelmesi  kurban fiyatlarının düşük olmasına neden olduğunu belirtti. 
 

Zararına satış yaptığını ifade eden  Yasin Çiftçi, “Fiyatlar geçen seneye göre aynı, 650-700 TL civarında. 65 tane hayvanım var.  Kilosunu 10.5 TL’ye almışız. Şimdi ise 9 TL 50 kuruşa satıyoruz ve 2-3 Milyar zarar ediyoruz.  Devletin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.
 

Ethem Kaçar’da, “Sabahtan beri hiç satış yapmamışız, satışlar durgun. Suriye’den gelen hayvanlar  hep piyasayı vurdu.  Geçen yıla göre fiyatlarda hiçbir artış olmamasına rağmen hayvanlarımızı zararına satıyoruz.” şeklinde konuştu.
Piyasanın durgun olmasından şikayetçi olan Mahmut Karakuşlu ise, “Suriye hayvanları geldi Urfa’ya, Urfalıların hepsi zarar etti.  Malımızı satamıyoruz.  Geçen yıla göre fiyatlar yine düştü. Geçen sene yine biraz iyiydi, bu sene daha da düştü” dedi.


Kurbanlık alırken dikkat
 

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Karakuşlu,  “Kurban alan bir tanesi hayvanın önce kulak, dişlerine, memesine, hastalığına bakması lazım. Sakat değilse tamamdır. Bazıları var sakat ile satılır bir dişi sağlam değildir. Kulaklarında delik oldu mu olmuyor. Hayvanın herhangi bir uzvu eksik oldu  mu o hayvan kurban olamaz.” Sözleriyle kurban alıcılarını bilgilendirdi.  (Sedat Kuşulay/Mustafa Gül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir