• DOLAR 32.244
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2461.5
  • ...
BİNTSO'dan sayısal takograf belge hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - BİNTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından konu ile ilgili yetki verildiği bildirildi.

TOBB’da gerekli eğitimlerin alınması ve gerekli teknik altyapının sağlanması ile bu hafta itibariyle hizmetin verilmeye başlanacağının belirtildiği açıklamada, “Sayısal takograf belgeleri TOBB’a bağlı odalar tarafından verilmekte olup, bu hizmeti sadece TOBB bünyesindeki 360 odadan 40 tanesi verebiliyor. Bölgemizde ise bu hizmet yalnız Erzincan, Sivas, Erzurum, Batman, Şırnak ve Gaziantep’te verilebiliyordu. Bingöl’ün de bu hizmeti vermesi sadece Bingöl’e değil, yakın çevre illerdeki sürücü ve araç sahiplerine de büyük kolaylıklar sağlayacaktır.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Bilindiği üzere T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu düzenleme genel müdürlüğü tarafından oluşturulan Türkiye Sayısal Takograf Sistemi çerçevesinde, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın yetkilendirdiği servislerce usulüne uygun olarak kalibre edilmiş sayısal takograf cihazları takılı, yeni tescil edilecek ve Uluslararası taşımalarda kullanılacak yük ve yolcu araçları, TOBB tarafından verilen “Sayısal Takograf Sürücü Kartları” bulundurarak AB üyesi ve/veya AETR’ye taraf ülkelere taşıma yapabiliyorlar. Ülkemizde 31 Aralık 2010 tarihinden sonra sayısal takograf kartı bulundurmak zorunlu hale getirilmiş olup, sayısal takograf kartı olmadan araçlarla taşıma yapamamaktadırlar. Sayısal takograf sistemi kapsamındaki sürücü kartı, servis kartı, servis kartı ve şirket kartını almak isteyen kişi veya kuruluşlar, TOBB’un http://staum.tobb.org.tr web adresinden ilan ettiği il merkezlerindeki TOBB’a bağlı Ticaret ve/veya Sanayi Odalarına doğrudan başvuru yaparak kartlarını temin edebilirler” ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir