• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Sağlık-Sen'den Kamu Hastanelerine ağır suçlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Sağlık-Sen İl yönetimi adına Sendika Şube Başkanı Mustafa Akbaş imzası ile gönderilen açıklamada, 2 ay önce görevine başlayan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterin göreve başlaması ile kurumdaki daire başkanları, başhekimleri, hastane müdürleri ve ilçelerdeki hastane yöneticilerini istifaya zorladığı ileri sürüldü.

Açıklamada, Genel Sekreter Çeliker’in Mardin'den başta Diyarbakır olmak üzere dışarıya yapılan sevk artışlarının önüne geçmeyi gündemine almayan, tıbbi cihaz ve donanım sıkıntılarını gidermek için çabalamayan, başta doktor olmak üzere kalifiye personelin ilde kalması için hiç bir kaygısı olmadığı vurgulanarak kendisinin kurumda tam bir kaosa yol açtığı iddia edildi.

Kurum bünyesinde hizmet veren ve her birisinin ayrı nitelik ve meziyeti bulunan idarecilerin görevden alma, yer değişiklikleri ve soruşturmalarla sindirme ya da istifaya zorlandığını belirten Akbaş, “Birçok Hastane Baştabibi ve idarecinin görevden alınma tehdidiyle motivasyonu bozulmuş ve çalışma şevki kırılmıştır. Bazılarının görevine son verilirken diğerleri de sindirilmek istenmektedir. Daha bir ay önce bakanlıkça sözleşmesi imzalanan Daire Başkanının görevden alınarak yerine başkasının atanmasının idari, ahlaki, sosyal ya da siyasi karşılığı var mıdır? Yetkililerden hem sağlık çalışanlarının, hem de kamuoyunun vicdanını tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Mardin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin tepe koltuğuna kurulan kişi sorumluluktan kaçamaz. Genel Sekreter, hiç bir hastanenin verdiği hizmetlerin niteliğini ve yaşanılan sıkıntıyı önemsememekte ve bunun için ziyaret ve diyaloglara girmemektedir. Ancak; hangi hastanede ne tür alımlar yapılabileceği ve kimlere ihale edileceği hususunda oldukça hızlı ve cesur! olduğu görülmektedir.  Ayrıca Genel Sekreterin makam odasının bazı firma ve müteahhitlere cömertçe ev sahipliği yapması da oldukça düşündürücüdür.” dedi.

Mardin Kamu Hastaneleri Birliğini kişisel ihtirasların ve kaprislerin tatmin alanı olarak değil, nitelikli sağlık hizmetinin verilmesi için büyük bir imkan ve sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Akbaş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bu imkan ve sorumluluğun şuuru içinde hizmet verecek idareci ve personelin yanında ve yardımında bulunmaya devam edeceğiz. Kamu malını ve gücünü istismar edenlerin de karşısında olmaktan çekinmeyeceğiz. Bugüne kadar ki suskunluğumuz duyarsızlığımızdan değil; doğal mecrasında düzelebileceği ve gerekli müdahalenin olacağına duyduğumuz umudu korumamız nedeniyle idi. Bu vesileyle başta Sağlık Bakanlığı ve ilgili mercilerin de bu hususta harekete geçeceği muhakkaktır. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir