• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Taltif Soruşturmasında 3 Polise Tahliye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı polislere usûlsüz taltif verildiği iddiasıyla Ankara`da yürütülen soruşturmada gözaltına alınan polislerden polisten üçü 24 Eylül`de tutuklanmıştı. Şüpheli polislerin itirazını değerlendiren mahkeme, bu üç polisin tahliye edilmelerine karar verdi.

Mahkeme, savcının diğer 11 polis hakkındaki adlî kontrol talebini de reddetmişti.

Soruşturma nasıl başladı?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen`in talimatıyla 22 Eylül`de 10 ilde operasyon düzenlenmişti. Haklarında gözaltı kararı verilen 17 polisten 14`ü gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3`ü ise yurtdışında.

Soruşturma "bazı polislere, görevde bulunmadıkları halde görevdeymiş gibi belge düzenleyip, usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla yürütülüyor.

Emniyet teşkilatında polislere yönelik taltif ve ikramiyenin nasıl verileceği 3201 No`lu Kanun`a göre belirleniyor.

Emniyat Teşkilatı Kanunu`nun 86. maddesi "Ülkenin güvenlik ve esenliği, Devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmetleri görülenler, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının iki katından beş katına kadar, olağanüstü durumlarda yaşamını ortaya koyarak büyük yararlıklar gösterenler, fillen almakta oldukları aylık tutarlarının altı katından 24 katına kadar para verilerek ödüllendirilir" deniliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir