• DOLAR 32.452
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2436.635
  • ...
Hazır suda artık BUSKİ onayı şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’da su kaynaklarının kullanım izni ile kiralama yetkisi Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğüne geçti. 

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bundan böyle, hazır su sektörüne yatırımda bulunmak isteyenlerin su kaynaklarını kullanım izni ile kiralama yetkisinin BUSKİ’nin onayını gerektirdiğini vurguladı. Su firmalarına yatırım izninin belirli süre ile ihaleyle verildiğine işaret eden Çetinavcı, “Su firmalarına gerekli yatırım izni ile su kaynaklarını kiralama yetkisi önceki süreçte il özel idarelerince verilmekteydi. 6360 sayılı kanun uyarınca, büyükşehirlerdeki il özel idarelerinin yetkilerinin, büyükşehirlere devredilmesiyle, su kaynaklarını kullanım izni ve kiralama yetkisi de BUSKİ’ye geçmiş oldu” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gerçekleştirmeyi hedeflediği projeler arasında BUSKİ aracılığıyla hazır su sektörüne yatırımın da bulunduğunu vurgulayan Çetinavcı, projenin hayata geçmesiyle, Bursa’nın ‘marka ürünler’ zincirine, yeni bir halkanın ekleneceğini de dile getirdi. (Zeki Aras – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir