• DOLAR 32.189
  • EURO 34.914
  • ALTIN 2413.694
  • ...
Okul Müdüründen Öğrenci ve Velilerine Hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Başörtülü öğrencilere uygulanan hukuksuzluk ikinci haftasını geride bırakırken, öğrencilerin başörtülü olarak okula devam etmek istemelerinde kararlı olmaları karşısında hırçınlaşan okul müdürleri, öğrenci velilerine hakaret ve tehdit etmeye başladı.

Şahinbey Dumlupınar Mehmet Erdemoğlu ilköğretim Okuluna giden 6. Sınıf öğrencisi Şuheda Kurt (13) ile yine 6.sınıf öğrencisi Esranur Akbalık(13) 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılının başlamasından bu yana başörtülü oldukları gerekçesiyle okul yönetimi tarafından sınıflara alınmıyor.

Okul Müdürü Öğrenci Velisine Hakaret Etti
Mağdur öğrencilerden Esranur Akbalık`ın annesi Esma Akbalık, çocuğunun okula alınması için diğer veliler ile birlikte okul müdürüyle görüştüğünü belirterek, müdürle görüştüğünde müdürün kendisine hakaret ettiğini iddia etti.

Anne Akbalık, okul müdürünün kendisini tehdit ettiğini öne sürerek şöyle konuştu: "Çocuğumu okula alması için okul müdürüyle görüştüm. Okul müdürüne ` Çocuğumu okula almaması durumunda hukuksuzluk yapmış olacağını` söyledim. Bunun üzerine müdür bana, `seninle sonra görüşeceğiz` diyerek tehdit etti. Odasından ayrılırken de arkamdan bağırarak hakaretlerde bulundu."

Öğrenci velisi Bahar Kurt ise, okul müdürünün kendilerinin yanında çocuklarına `Siz anne-babanızın sözünü dinlemeyin başınızı açın!` dediğini ileri sürerek; "Bizim yanımızda bile çocuğumuza inançları için baskı yapıyorlar. Çocuğumuzun psikolojisini bozuyorlar."dedi.

İddialar üzerine Okul Müdürü Murat Ayturaz`la görüşmek isteyen basın mensupları da müdürün hakaretlerine maruz kaldı. Okul müdürü basın mensuplarını çekiştirerek okuldan çıkarttı.

Aileler, Okul Müdürü Murat Ayturaz hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir