• DOLAR 32.225
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2452.466
  • ...
MÜSİAD 87.GİK Toplantısı Bandırma'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 87. Genel İdare Kurulu Bandırma’da ‘Eğitim’ sorunlarının tartışıldığı bir programla yapıldı. İki aylık periyotlarla farklı şehirlerde değişik bir gündemle gerçekleştirilen toplantıda hazırlanan rapor ilgili bakanlığa ve programın konuğu Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e  hazırlanan rapor sunuldu.

Genel İdare Kurulu Toplantısına Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Başkan Yardımcısı Mehmet Bulut, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

GİK toplantısının birinci oturumunda MÜSİAD tarafından hazırlanan raporun sunumu Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Develioğlu tarafından gerçekleştirildi.

Yapılan müzakerelerin ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Bakan Yardımcısı Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı’nın son on iki yılda büyük reformlara imza attığını ve atmaya da devam edeceğini söyledi. Akşam düzenlenen Gala yemeğinde de Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak birer konuşma yaptılar.

MÜSİAD Eğitim ve Kültür Komisyonu tarafından ülkenin tüm bölgelerinden gelen bilgiler ışığında hazırlanan raporda  ‘Örgün ve yaygın eğitimle ilgili tespitler, mesleki ve teknik eğitimin önemi, özel okulculuğun dünü, bugünü ve yarını çalıştay raporu’ başlıkları yer alıyor. Özel okulların kaydını yaptıkları ve okuttukları öğrenci sayısı oranında, mali ve idari yönden, devletin eğitim yükünü azaltmış olduğuna dikkat çekilerek, bina ve tesisleri, eğitim hizmetleri, destekleyici ve tamamlayıcı hizmetleri yatırım,  üretim ve istihdam alanı oluşturarak çok yönlü “katma değer” ürettikleri ifade edildi.

Mesleki ve teknik eğitimle ilgili yapılan analizlerde ise, mesleki eğitim politika ve uygulamalarının oluşturulması ve yönlendirilmesinde kamunun rolünün yeniden gözden geçirilmesi ve toplum nezdinde meslek liselerinin düşük statülü okullar olduğu fikrinin özendirici politikalarla aşılmasına dikkat çekildi.

Raporda, yabancı dil eğitiminin  kültür emperyalizmine dönüşmemesi gerektiğinin altı çizilerek sadece yabancı dilde eğitimin de  “Sömürge hukuku” anlayışının ve işleyişinin uzantısı olduğu vurgulandı. Kardeş ülke ve topluluklarının dilleri ve önem sırasına göre doğu dillerinin öğretilmesinin teşvik edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan Türkiye’nin artık Osmanlı Coğrafyası ve İslam Dünyası başta olmak üzere yanı çeşitli ülkelerine kendi dilini öğretme aşamasına geçmesi gerektiği kaydedildi. Özel eğitim kurumları ve mesleki eğitimin analiz edildiği rapor Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir