• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Hep Başkalarını Böldüler. Şimdi İse...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Times gazetesi manşetinde İngiltere Başbakanı David Cameron`un İskoçya politikasından "pişmanlık duymadığı" yönündeki sözleri var. Cameron`a İskoçya bağımsızlığa karar verirse istifa etmesi yönünde çağrılar gelmeye başlarken, Başbakan İskoçya referandumunu ele alış biçimi konusunda "pişmanlığı olmadığını" söyledi.

Daily Telegraph ise manşetinde İskoçya bölgesel yönetimi başbakanı Alex Salmond`un St Andrews Üniversitesi rektörü Louise Richardson`un bağımsızlığın etkileri konusunda konıuşmasına izin vermediğini yazmış. Bağımsızlık yanlısı kampanyaya karşı eleştirel bir tutum takınan gazete, bağımsızlık yanlılarının son günlerde karşı kampı "sindirmeye yönelik" davranışlar sergilediğini yazıyor. Gazeteye göre Salmond ve ekibi oldukça saygın bir kurum olan üniversitenin rektörünü bağımsızlıktan yana tavır koymaya zorlamış. Gazete elinde e-posta yazışmaları olduğunu söylüyor.

Guardian gazetesinin manşetinde ise kamu sağlığı sisteminin maliyesinin bağımsızlık kampmayasına olan etkisi ve İşçi Partisi Lideri Ed Miliband`ın bağımsızlık yanlıları tarafından karşılaştığı protesto sonucunda Edinburgh`deki turunu sona erdirmesi var.

Independent ise referandum manşeti için "Kendisine karşı bölünen ulus" ifadesini tercih etmiş.

Bağımsızlık haberlerinden sonra gazetelerde öne çıkanlar arasında, Papa Francis`in bu haftasonu çoğunluğu Müslüman bir ülke olan Arnavutluk`a ziyareti sırasında IŞİD tarafından suikaste uğrayabileceği haberi var. Telegraph`ta yer alan haberde Irak`ın Vatikan büyükelçisinin Pazar günü gerçekleşecek ziyaretle ilgili Papa`ya karşı ciddi tehditler olduğunu aktardığı söyleniyor. Büyükelçi Habib el Sadr, Papa`nın Kasım ayında Türkiye ziyareti sırasında da risk altında odluğunu söylüyor.

Times`ta yer alan başka bir haberde ise İngiltere ordusu adına Taliban casusluğu yapan üç Afgan`ın İngiltere aleyhine kendilerini Taliban ellerinde ölüme terk ettiği gerekçesiyle dava açacağı yer alıyor. Taliban hali hazırda ajanlardan birinin oğullarından birini öldürdü, diğerini ise kaçırılmak istenirken yaralandı ve hayatını kaybetti.

Halen Taliban`dan tehdit aldıklarını söyleyen üç ajan durumu bugün Yüksek Mahkeme`ye taşıyacak. Afganların İngiltere`ye sığınma istemediği, Afganistan`da yaşayacakları güvenli bir yer istediği belirtiliyor.

Guardian gazetesinde yer alan bir diğer habere göreyse, İran ve İngiliz vatandaşı olan bir kadın, erkeklerle aynı stadyumda milli voleybol maçı izlemek istediği için gözaltına alındı. Stadın önünde başka kadınlarla beraber protesto gösterisinde bulunan 25 yaşındaki Gonçeh Gavami önce gözaltına alınmış, birkaç saat sonra serbest bırakılmış, ancak Gavami el konan telefonunu almak için karakola gittiğinde tekrar gözaltına alınmış. Üç aydır hapiste olan Gavam, son 40 günü ise tek kişilik hücrede geçirmiş. Uluslararası Af Örgütü Gavami`yi düşünce suçlusu olarak nitelendiriyor.

BBC

Bu haberler de ilginizi çekebilir