• DOLAR 32.215
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2453.564
  • ...
"Gaziantep eğitime sıkıntılı başlıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mithat Sevin, 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamasında yeni açılan kurumlara öğrenci kaydı alınırken hala Kurucu Müdür ve Müdür yardımcılığı görevlendirmeleri yapılamayan, öğretmen atamaları gerçekleştirilmeyen kurumların mevcut olduğunu belirten Sevin, “Okullarımızda kurum müdürleri ve müdür yardımcıları atanmadığından dolayı, 15 Eylül 2014 tarihinde eğitim öğretime başlayan kurumlarımız,  idarecisi olmayan, öğretmeni olmayan kurumlar olarak açılacak, Eğitim öğretimimiz müdürsüz, müdür yardımcısız ve öğretmeni olmayan okullarla başlayacağından büyük bir kaos yaşanacaktır. Valimizin, eğitimdeki makus talihini değiştireceği düşünülürken, okullarımızda yaşanan bu sıkıntılara bir an önce çözüm bulmaması akıllara soru işareti getirmektedir.” dedi.

2014-2015 eğitim öğretim yılının, yaklaşık 16 milyon 500 bin öğrencinin ve 874 bin öğretmenin sınıflarla buluşmasıyla başladığını belirten Sevin, “İlk defa halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle birlikte eski Türkiye defteri kapanmış, vesayet eksenli eski sorunlar değil, yeni sorumluluklar konuşulmaya başlanmış ve yeni hükümetle birlikte yeni dönem, yeni Türkiye ideali ile sloganlaştırılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nda da geçmişten kalan sorunların değil, geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulmasını arzuluyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak, sorunlardan arındırılmış bir eğitim öğretim yılı arzumuzu öncelikle dile getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Sevin, “Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki mevzuat değişikliğiyle 13 Mart 2014 tarihi itibariyle 4 yılını dolduran tüm kurum müdürlerinin yöneticilik görevleri sonlandırılmış ve okul idarecilerinin değerlendirme süreci başlamıştır. İdarecilik değerlendirme sürecini, yönetmelikler çerçevesinde yerine getiren Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri değerlendirmelerini tamamlamıştır. Yapılan aynı kuruma yönetici görevlendirmeleri 79 ilimizde tamamlanmış ve sonuçlar açıklanmıştır. 2 Eylül itibariyle kurumunda devam edecek müdürlerin yeniden kurumlarında görevlendirme onayı alınması gerekirken aradan on gün geçmesine rağmen halen onaylanmamıştır. 12 Eylül itibariyle başka kurumlarda görevlendirilecek okul müdürlerinin de görevlendirmeleri buna bağlı olarak yapılamamıştır.” dedi.

Sevin açıklamasının sonunda, “Yönetici görevlendirme takvimine bağlı kalarak süreç hızlı bir şekilde tamamlanmalı, kurumlarımızdaki huzursuzluklara bir an önce son verilmelidir. Yöneticilik görevi sona erdirilen müdürlerin kurumlarının çoğu eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmemiş durumdadır. Odasından dışarı çıkmayan ve kurumla ilgili iş ve işlemlere karışmayan, kızgınlık ve küskünlükle kendisi ve çevresine de zarar veren, görev süresi uzatılan yönetici arkadaşlarına ve değerlendirme yapan amirlerine karşı haddi aşan iddia ve ithamda bulunan yöneticileri ısrarla kurumda tutmanın ne müdürlere, ne eğitime ne de kuruma bir katkısı olmayacaktır.” ifadelerine yer verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir