• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Aksaray'da ilk ders zili çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY- Aksaray’da 2014-2015 eğitim öğretim münasebetiyle Mehmet Timur Sarrafoğlu ilkokulunda düzenlenen törenle yeni eğitim öğretim yılı kutlandı.

Aksaray’da ilk, orta ve lise olmak tüm alanlarda 83 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı, öğrencilerle birlikte 4 bin 748 öğretmen okullardaki görevlerine başladı.

Aksaray protokolünün katıldığı törende okul öğrencileri, okullarına yeni katılan 1. sınıf öğrencilerini çiçekle karşıladılar. Açılışta öğrenciler şiirler okudu,  folklor gösterisinde bulundular.

Okulun ilk gününde öğrenci velileri de çocuklarını yalnız bırakmazken ilk ders ziline kadar çocuklarının yanından ayrılmadılar.

Düzenlenen törende konuşma yapan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, günümüz teknoloji çağından çocukların bilgi ve eğitiminden yoksun yetişmesinin kabul edilemez olduğunu belirtip belediye olarak her kademede hizmet verileceğine işaret etti.

Başkan Yazgı konuşmasının devamında “Bugün 2014-2015 Eğitim öğretim yılının açılış günü. Bu nedenle bizlerinde eğitime ve öğrenime gereken desteği, önemi her alanda ve kademede vermemiz gerekir. Belediyemiz olarak yaptığımız çalışmaların başında okullarımızı güzelleştirmek, Okullarımızı daha kullanışlı hale getirmektir. Okul müdürlerimizle zaman zaman yapacağımız görüşmelerle çalışma takvimimizi belirleyip işe koyulacağız. Bu vesile ile yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir