• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bursa'da ilk ders zili çaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - 2014-2015 Eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Bursa’da 2014-2015 Eğitim öğretim yılı Yıldırım İlçesi Yunus Emre İlk ve Orta Okulunda gerçekleştirilen törenle başladı.

Törende konuşan MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, üst düzey Bakanlık yöneticilerinin 81 ilde eğitim öğretim yılı açılışlarında yer aldığını ifade ederek, “2014-2015 Eğitim Öğretim Yılının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimiz tatilin ardından okullarına koşarak geldiler ve bugün eğitime başlıyorlar. Hepsine başarılar diliyorum. Eğitimin en önemli unsuru olan ve öğrencilerimize en az anne-babaları kadar şefkat gösteren, onlara tüm sıkıntılarında yardımcı olan öğretmenlerimize de başarılı bir yıl temenni ediyorum.” diye konuştu.

Eğitim ile öğretimin farklı kavramlar olduğunu belirten Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, “Eğitime son yıllarda önemli yatırımlar yapılıyor. Etkileşimli tahta, tablet bilgisayar, Diyanet dil eğitim programı gibi önemli uygulamalar oluşturuldu. Bu teknolojinin en iyi şekilde kullanılması ve eğitim alanında en iyi verimin alınmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının Bursa’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, öğrenmenin önemine vurgu yaparak eğitimin sadece okulla sınırlı olmadığını, öğrenmenin hayat boyunca sürmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra öğrencilerin şiir ve halk oyunları gösterilerinin ardından sınıflar ziyaret edildi.   (Sezer Özer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir