• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Tarsus'ta kurban satış yerleri ve fiyatları belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban satış fiyatları ve kesim yerlerini belirledi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Zabıta Müdürü Ramazan Gözener, Mersin Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan ve koyun ve keçi yetiştiricilerinin katıldığı toplantıda kurban satış fiyatları belirlendi.

Belediye Başkan Şevket Can, vatandaşların kurbanlarını bu fiyatlar üzerinden satabileceğini belirterek, şehir içerisinde adaklık veya kurbanlık hayvan satışına izin  vermeyeceklerini kaydetti.

Başkan  Can, “Tarsus Belediyesi olarak Kurban Bayramı öncesi ne sıkıntınız varsa çözmeye özen göstereceğiz. Kurban satış yerlerindeki tuvalet ve lavabo problemini, toz problemini, pazarcıların kendi kafalarına göre çizgiler çizerek, yer işgal etmesi problemini ve dışarıdan pazara kaçak giriş problemini inşallah çözeceğiz. Kurban pazarında beslemiş olduğunuz, satacağınız kurbanlıklardan Allah hepinize bol kazanç nasip etsin.  Sizlerden bir de ricamız olacak, biliyorsunuz yeni bir hayvan pazarı yaptık. Sizler hayvan pazarında yer kiralayıp satış yaparsanız ki, henüz bunun tam fizibilite çalışmalarını yapmadık.  Yeni hayvan pazarında yer almalarını veya kiralamalarını özellikle istiyorum.” dedi.

Başkan Can, koyun kilogramı 13.00 TL, keçi 12.50 TL ve büyük baş hayvan için ise 10.50 TL olarak açıkladı.

Kurbanlık satışların 27 Eylül Pazartesi gününden itibaren 82 Evler Mahallesi'nde Buğday Pazarı yanı, Gaziler Mahallesi Belediye Dershanesi yanında bulunan alan, Kırklarsırtı Mahallesi Aydoğan Cami yanı, Kavaklı Mahallesi hemzemin geçidi yanı mezarlığın karşısı ve Yunus Emre Mahallesi Karabucak mevki civarında, kesimlerin ise Belediye Mezbahane ve Gaziler Mahallesi Mavi Bulvarı üzerinde bulunan eski Belediye Dershanesi yanında ücretsiz olarak yapılacağı belirtildi.   (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir