• DOLAR 32.596
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2409.248
  • ...
Kürtçe öğretmen adaylarından mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan Kürtçe öğretmeni adayları, atamalarının yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nebi Avcı başta olmak üzere tüm siyasilere mektup gönderdi.

Mardin Karayolları Parkı’nda toplanarak Yenişehir Mahallesinde bulunan PTT Şubesine yürüyen Kürtçe Öğretmeni adayları, hazırladıklarını mektupları önceden belirlenen adreslere gönderdiler.

Mektupları gönderdikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kürtçe öğretmeni adayı Ömer Öncel, halktan destek istedi. Öncel, “Bildiğiniz gibi 19 günlük bir açlık grevimizden sonra mektup kampanyamızı başlatacağımızı duyurmuştuk. Bugün kampanyanın ilk adımını burada attık. Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Milli Eğitim Bakanlığına, siyasi partilere, BM Genel Sekreterliğine, UNESCO’ya, Meclis Başkanına ve diğer sivil toplum kuruluşlarına biz bu mektuplarımızı göndermeye başladık. Halkımızın da bize destek vermelerini bekliyoruz. Bu kampanyamız bir hafta buyunca sürecek. Mektubun içeriğinde de anadilde eğitime dikkat çekmek için ona uygun bir içerik hazırladık. Şu anda halkımızdan isteğimiz ana dillerine sahip çıkmalarıdır. Bu kampanya da bize destek vermeleridir, bizi bu konu da yalnız bırakmasınlar.” dedi.

Bilindiği gibi; Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan Kürtçe öğretmeni adayları, atamalarının yapılmadığı gerekçesiyle 25 Ağustos’ta başlattıkları dönüşümlü açlık grevlerini 19’uncu gününde sona erdirmiş ve mektup gönderme kampanyası başlatmıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir