• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Ardahan`a Kış Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ardahan`ı Artvin`e bağlayan Sahara Geçidi`nde kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Tipi nedeniyle karayolu bir süreliğine ulaşıma kapandı. Bazı araçlar kayarak yoldan çıktı.

Rize`ye giden ve kayarak yoldan çıkan kamyon sürücüsü Mehmet Sarı, sabah saat 06.30`dan itibaren yolda kaldığını belirterek, ekiplerin yol açmasının ardından yoluna devam edeceğini söyledi. Tipi nedeniyle ilerlemek isteyenler araçlarına zincir takarken, bazı sürücüler ise yoldan geri dönmek zorunda kaldı. Bu arada Sahar Geçidi`nde görüntü çekmek isteyen bazı basın mensupları da zor anlar yaşadı.

Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı bölgede, Ardahan-Posof Ilgar Geçidi`nde ulaşımın zorlukla sağlandığı bildirildi. Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarını kullanacak olan sürücülerin dikkatli olmalarını istediklerini belirterek, Şu an Ardahan-Posof karayolunda karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini, zincirsiz yola çıkan 4 aracın kayarak yoldan çıktığını dile getirdi. Bu yolları kullanacak olan sürücülerin yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını gerektiğini ifade eden Yıldırım, olumsuz hava koşullarına rağmen şu ana kadar üzücü bir durumun yaşanmadığını vurguladı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir