• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
`Yumurtaya Gerek Yok, Konuşma Yapıp İneceğim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Törende konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, soru hazırlayanların bile sınavda çıkacak soruları bilmediği sisteme geçeceklerini söyledi. Soru havuzları oluşturulacağını ve otomatik sistem ile sınav sorularının belirleneceğini anlatan Demir, bu sistem ile manipülasyonların önüne geçmek istediklerini dile getirdi.

Beykent Üniversitesi’nin 2011-2012 yeni akademik yılı açılış töreni Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleşti. Buradaki törene AK Parti Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ÖSYM Başkanı Ali Demir, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve davetliler katıldı.

Törende söz alan Burhan Kuzu, geçtiğimiz yıl kendisine yönelik gerçekleşen yumurtalı protestoyu hatırlatarak, "Yumurta atmanıza gerek yok, konuşmamı bitirip ineceğim." diye espri yaptı. Kuzu konuşmasında yeni anayasada üniversite ve YÖK yapısında yapılacak değişikliklerden bahsetti. Konuşmaların ardından yeni akademik yılın ilk dersi verildi. Öte yandan birinci olarak üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere hediye verildi.

ÖSYM BAŞKANI DEMİR: OTOMATİK SINAV SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ

ÖSYM Başkanı Ali Demir de, önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planladıkları sistemi anlattı. ÖSYM’de soru hazırlama birimindeki tüm bilgisayarların bağımsız bir network olarak çalıştığını vurgulayan Demir, “Bu ağda tüm bilgisayarlar saniye saniye kaydedilmektedir. Bu ağ üzerinde tüm bilgisayarlar e-imza ile çipli kartlarla ve şifrelerle güncellenmektedir. Bu ağ üzerindeki tüm bilgiler kripto ile saklanmakta ve arşivlenmektedir.

Bu bilgi ağına erişilebilse bile bu bilgiler asla kullanılabilir değildir. Bu deneyimlerle yeni bir aşamaya geçmek istiyoruz. Soru havuzları oluşturacağız. Her bir alanda on binlerce sorudan oluşan soru havuzları olacak. Bu sorular zorluk ve ağırlık derecelerine göre önceden belirlenecek. Hangi ağırlık ve zorlukta soru istediğimizin komutunu verdiğimizde otomatik olarak sınav oluşturulacak.

Otomatik sınav oluşturma tüm manipülasyonları ortadan kaldıracak. İnsan eli değmeden sınav oluşturma imkanına kavuşacağız. Böylece soru hazırlayanların bile sınavda çıkacak soruları bilmediği sisteme geçeceğiz. Tabi ki gündemimizde başka sınav modelleri de var.

Elektronik sınav on line sınav gibi gelişmiş ülkelerin kullandığı sisteme önce deneme olarak sonra hayatımızın bir parçası olarak geçmek durumundayız.” ifadelerini kullandı. Konuşmasında geçtiğimiz yıl kendisine yönelik gerçekleşen protestolara değinen Demir, “Eleştirilerin olmasını olağan karşıladıklarını belirten Demir, “Kurum olarak pek çok eleştirinin odağında olduk.

Son aylarda ÖSYM’ye karşı yapılan eleştiriler yüksek şekilde dile getirildi. Açık söylemek gerekirse bütün haklı eleştirileri daha iyi bir eğitim adına gerekli ve kaçınılmaz görüyoruz. Türkiye değişirken kurumların yerinde sayması eleştiriden uzak durulması düşünülemez. Nasıl daha adil, nasıl daha eşitlikçi bir sınav sistemi getirebiliriz arkadaşlarımızla bunun istişarelerini bunun toplantılarını yapıyoruz.” diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir