• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 3 Ekim Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `İlk Hacı Kafileleri Yola Çıktı`
Batman`dan Suudi Arabistan a gidecek olan 2 ayrı hacı kafilesi dün akşam ve bu sabah yola çıktı. 2 ayrı organizasyonda toplam 140 kişi yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı.

`Camiye Saygı, Kabeye Saygıdır`
01-07 Ekim arası tarihlerin resmen Camiler ve Din Görevlileri haftası olarak ilan edilmesinin ardından konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar `Camiye Saygı, Kabeye Saygıdır` dedi.

Doğuş Gazetesi; `Batman`a Kampus Tipi Cezaevi`
Yıllardır Cezaevi sorunu yaşayan Batman Kapalı M Tipi Cezaevi tarihe karışarak yerine Beşiri`de modern Kampus Tipi Cezaevi yapılıyor. Batman`ın Beşiri ilçesi girişinde bulunan Askeri alayının yakınına yapılması planlanan Kampus Tipi Cezaevi 4000-5000 m2 üzerinde F Tipi, yüksek güvenlikli ve açık olmak üzere üç bölümden oluştuğu belirtilirken,1000 ile 1500 mahkûm kapasiteli olacağı öğrenildi.

`Sınır Köylerinde Referandum Bitti`

Batman il sınırında bulunan ama Diyarbakır`a bağlı olan sınır köylerinin Batman`a bağlanması için yapılan çalışmalar kapsamında 5 sınır köyünde başlayan referandum seçimleri son olan Akuba Köyünde yapılan seçimle sona erdi.

Pusula Gazetesi `Umut Der`den Öğrencilere Kırtasiye Yardımı`
Batman Umut Der, eğitime katkıda bulunmak amacıyla 131 öğrencinin kırtasiye malzemesini karşıladı.

`Batman`dan İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı`
Batman`dan Suudi Arabistan`a gidecek olan 2 ayrı hacı kafilesi yola çıktı. 2 ayrı organizasyonda toplam 140 kişi yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı.

Batman Umut Gazetesi; `SP "Bu Kan Derhal Durdurulmalı"`
SP Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, uzlaşı yolu ile akan kanın derhal durması gerektiğini belirtti. Yazılı açıklama yapan Fırat "dökülen bu kanların hiç şüphesiz muhtemel bir barış sürecine engel olmakta problemleri içinden çıkılamaz hale getirdiğini ve yıllardır Türkiye`nin en büyük problemi olan ve adeta bir kangrene dönüşen Kürt sorununun bu ilkel ve acımasız yöntemlerle asla çözülemeyeceğini dile getirerek, "PKK derhal ateşkes ilan etmeli devlette operasyonları durdurulmalıdır.

`Öğrencilere 4 Bin 600 TL`lik Kırtasiye Yardımı`
Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği (Umut Der Gıda Bankası), fakir öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Yaklaşık 131 öğrencinin kırtasiye ihtiyacını gideren dernek, eğitime katkıda bulundu.

Batman Barış Gazetesi; `Referandum`dan `Batman` Çıktı`
Batman ile Diyarbakır İl sınırlarında bulunan ancak yakınlığı nedeniyle Batmana bağlanmak isteyen köylerin mücadelesi mutlu sonuçlandı. 5 ayrı yerde yapılan referandum sonucunda köyler, tercihini Batman`dan yana kullandı.
Batman Postası Gazetesi; `İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı`
Batman`dan Suudi Arabistan`a gidecek olan 2 ayrı hacı kafilesi yola çıktı. 2 ayrı organizasyonda toplam 140 kişi yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla uğurlandı. Bu yıl toplamda Diyanet ve özel organizasyonlarla Batman`dan 530 Hacı adayının kutsal topraklara gideceği açıklandı.

Batman Gazetesi; `Umut Der`den Öğrencilere Kırtasiye Yardımı`
Umut Der Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği (Umut Der Gıda Bankası), fakir öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Yaklaşık 131 öğrencinin kırtasiye ihtiyacını gideren dernek, eğitime katkıda bulundu.
Batman Çağdaş Gazetesi; `"Kürt Sorunu Acımasız Yöntemlerle Çözülemez"`
Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, son dönemlerdeki olaylara dikkat çekti. Kürt sorununun ilkel yöntemlerle çözülemeyeceğini belirten Fırat, şöyle konuştu; "Son zamanlarda Türkiye`de tırmanan terör olaylarını ve özellikle sivil vatandaşlarımızın öldürülmesi kaygı vericidir. Dökülen bu kanlar hiç şüphesiz olası bir barış sürecine engel olmakta problemleri içinden çıkılamaz hale getirmektedir.
Halid Coşkun- İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir