• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusu(Kars, Ardahan, Iğdır ve Erzurum`un kuzey kesimleri) ile Sinop, Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinde görülecek yağışların Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon`un doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Karadeniz`in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu`nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Orta ve Doğu Karadeniz`de 3 ila 5 derece olmak üzere kuzey kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, ilk saatlerde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu`da batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon`un doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir

BÖLGELERE GÖRE HAVA:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve iç kesimlerinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeyinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin aralıklarla yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon`un doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusunun (Kars, Ardahan, Iğdır ve Erzurum`un kuzey kesimleri) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, sabah saatlerinde yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu (21)
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu (23)
İzmir: Az bulutlu ve açık (28)
Konya: Az bulutlu (21)
Adana: Az bulutlu ve açık (31)
Osmaniye: Az bulutlu ve açık (29)
Mersin: Az bulutlu ve açık (29)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (25)
Batman: Az bulutlu ve açık (25)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (26)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (26)
Mardin: Az bulutlu ve açık (23)
Hakkari: Çok bulutlu (16)
Van: Çok bulutlu (16)
Bingöl: Parçalı bulutlu (22)
(Ayhan Kaya-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir