• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
TESSEP Bayan İstişare Toplantısı Adana`da Yapıldı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Akdeniz Bölgesinde faaliyet gösteren, Tesettür Seferberliği Platformuna üye STK`ların Bayan Komisyonları, Adana`da bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Mustazaf-Der Adana Şubesi binasında gerçekleşen program, Kuran tilaveti ile başladı.

Daha sonra TESSEP`in amaç ve faaliyet alanlarının anlatıldığı mutabakat metni okundu. TESSEP`in ilk önceliğinin Nur Suresi 31 ve Ahzab Suresi 59. Ayetlerinde emredilen şekilde bir örtü bilincini yaygınlaştırmak olduğu belirtilen Mutabakat Metninde; Kamusal alan ve özel alan ayırımı yapılmadan toplumun her alanında ve özellikle eğitimin tüm kademelerinde örtünün serbest olması gerektiği vurgusu yapıldı.

Örtüsünden dolayı mağdur edilmiş kişi ve ailelerinin destekçisi olmanın TESSEP`in öncelikleri arasında olduğu kaydedilen mutabakat metninde; Tesettüründen dolayı mağduriyet yaşamış kişi ve ailelere hukuki desteğin yanı sıra maddi-manevi destek olma, bu amaç doğrultusunda baskılarla ilgili basın aracılığı ile halkı bilgilendirme gibi faaliyetler yapılacağı belirtildi.

Kız ilahi grubunun tesettürle alakalı ezgileri ile renklendirdiği program Ayşe Geçer`in TESSEP Bayan Komisyonlarının yapacakları faaliyetler hakkında bilgilendirme konuşmasıyla devam etti. Tesettüre özgürlük için birçok faaliyet planladıklarını belirten Geçer, sırayla; " Yapılacak faaliyetlerin başında seminerlerle tesettürün anlatılması gerekiyor. Halkımız bu seminerlere davet edilerek konu onlara anlatılmalı. Ayrıca mağdur öğrenci ve ailelerine yönelik seminerler düzenlenerek tesettür hakkındaki fıkhi ve hukuki olarak bilgilendirilmeler yapılmalı. Bu seminerlerin tümü basınla paylaşılarak kamuoyu bilgilendirilmelidir."dedi.

TESSEP olarak başörtülü okuyan veya okumak isteyen öğrencilere yönelik destek çalışmaları başlatacaklarını belirten Geçer, bu faaliyetler kapsamında; aile ziyaretleri, STK ziyaretleri, Basın ziyaretleri gibi çalışmalar yapılacağını söyledi. Bu doğrultuda broşür ve kitap dağıtımı, panel ve konferans tertiplenmesi, anket çalışması, imza kampanyası, piknik ve gezi düzenlemesi gibi faaliyetlerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Geçer`in konuşmasının ardından başörtüsü yasağı ve yaşanabilecek süreç hakkında bilgilendirme yapıldı. Hukuki haklar anlatıldı. Program; ilköğretim, lise ve üniversitede yaşanan sıkıntıların anlatıldığı bölümle devam etti. Kürsüye gelen yasak mağduru öğrenciler, yaşadıkları sıkıntıları paylaştı.

Yaklaşık 6 saat süren TESSEP Bayan İstişare Toplantısı yapılan dua ile son buldu.

tessep-bayan-istisare-toplantisi_1317626734.jpg (700×525)
Ayhan Kaya-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir