• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
`Gençlerimizi İslami hizmet yapan kuruluşlara yönlendirmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Gaziantep İhlas İlim kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İHLAS DER), gençliğin maneviyattan uzak bir tarzda yetişmesinin nedenleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Medyanın flörtü gençlerin arasında yaygınlaştırmaya çalıştığı günümüzde, özellikle evlilik dışı ilişkilerin İslam’da ve örfümüzde yerinin olmadığını gençlerimize benimsetmek için ciddi adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Gaziantep İhlas İlim kültür yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İHLAS DER) Başkanı Muhittin Kurt, gençliğin dini ve örfi değerlerini bilmeyen bir tarzda yetişmesinin ana temelinde maneviyattan uzak yetişmesinin yattığını  belirterek, “Toplumumuz  ve özellikle gençliğimiz manevi bir boşluk içerisinde yaşamaktadır.Günümüz gençliğinin içine düştüğü bu gidişe artık dur demenin zamanın geldiğini belirtmek isterim. Toplumumuz ve özellikle gençliğimiz manevi bir boşluk içerisinde yaşamaktadır. Batı tarzı bir yaşam tarzı arzulanmaktadır. Gençliğimiz bilinçsiz ve kendi dini ve örfi değerlerinden uzak bir hayatı önemsemektedir. Gençliğin manevi  duyguları gittikçe ölüyor. İnsanlık ruh sermayesini alabildiğine tüketiyor. Gençliğimize sahip çıkmalıyız. Özellikle İslami alanda faaliyet yürüten kurumlara gençlerimizi yönlendirmeliyiz.” dedi.

Gençliğin inançlarından, gelenek ve göreneklerinden koparılıp modern hayatlara kurban edildiğini belirten Kurt, “Dizilerle flört tarzı ilişkilerle gençlerimiz büyük tuzaklara düşürülüyor. Bize hayatın gerekleri olarak sunulanlar, inançlarımızla ve ruhumuzun temel dinamikleriyle çelişiyor. Dizilerde, örnek diye sunulan hayatlar, gençliği zehirliyor. Üstelik bunlar, modern hayatın cilveleri olarak sunuluyor. Flört denilen İslam’a  ve  fıtrata aykırı ilişkiler, gençlerimiz arasında her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Yazılı ve görsel yayın yapan kurumlar, flörtü güzel gösterip yaygınlaştırma propagandası yapıyorlar.  Bundan dolayı gençlerimize özellikle evlilik dışı ilişkilerin İslam’da ve örfümüzde yerinin olmadığını benimsetmek için ciddi adımlar atılmalıdır.” diye konuştu.

 İslami alanda hizmet eden STK’lar ile medya kuruluşlarına sahip çıkılması gerektiğini belirten Kurt, “Özellikle İslami alanda faaliyet yürüten kurumların önü açılmalıdır. Yaptıkları faaliyetler desteklenmelidir. Uyuşturucu, alkol ve flört tarzı ilişkileri yaymaya çalışan TV kanalları vasıtasıyla gençlere takdim edilen sözde model insanlar, Müslümanlık inancıyla, ülkemizin gelenek ve görenekleriyle çelişiyor. Bunun karşı, gençliği ve toplumu maneviyat boşluğundan kurtarmak isteyen, toplumun ıslahı için yayın yapan medya kuruluşları desteklenmelidir. Günümüz gençliği ancak kendi özüne dönüp, kendi değerlerine sahip çıktığı takdirde kurtulur. Şunu unutmayalım kalpler ancak Allah’ı anmak ve Allah’ın emir ve yasaklarını dinlemekle huzura ve kurtuluşa erer.” ifadelerine yer verdi.

Gençlerin iman boşluğu dünyevî hazlarla doldurulmaya çalışıldığını belirten Kurt, “Zamanımızda gençleri bekleyen en önemli sıkıntılardan birisi de alkol, uyuşturucu ve sigaradır. Bu zararlı maddelere başlama yaşı ilkokul seviyesine kadar düşmüştür. Uyuşturucu müptelası olan gençler, geçmişlerini reddederek uçurumun eşiğindeki bir hayata adım atmaktadırlar. Bu maddeleri bulmak için her türlü yolu meşru görerek, kimliksiz ve kişiliksiz fertler olup çıkmaktadırlar. Bu maddeleri alan gençlerde, iradeler devre dışı kalmaktadır. Günümüzde dinî duygular ve hassasiyetler rafa kaldırılmak isteniyor. Gençlerin iman boşluğu dünyevî hazlarla doldurulmaya çalışılıyor. Eğlencede sınır tanınmıyor. Artık bütün bunlara birilerinin dur demesi gerekiyor.” uyarılarında bulundu.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir