• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Çiftçilerin elektrik eylemi sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde 3. gününe giren elektrik kesintilerinden dolayı mısır ve pamuk mahsulünü sulamayan çiftçiler, dikkat çekmek amacıyla başlattıkları yol kapatma eylemlerini dün de sürdürdü.

Çiftçiler, dün de Kızıltepe-Ceylanpınar, Nusaybin-Kızıltepe ve Mardin-Kızıltepe Karayolunu trafiğe kapattılar.


 

Eylemin başladığı Salı günü, Kızıltepe istikametinden Viranşehir istikametine gitmek isteyen araçlar, Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan Ceylanpınar kavşağından Viranşehir yoluna yönlendiriliyordu. Dün sabah yeniden eyleme başlayan çiftçiler, Kızıltepe’den 3 farklı güzergâhtan Ceylanpınar Karayoluna çıkan tali yolları da kapattı.


 

Kızıltepe-Viranşehir ve Ceylanpınar karayolunu trafiğe kapatan çiftçiler, BİM’e ait bir TIR'ı da ateşe verdi.


 

Kızıltepe ilçe merkezinden geçen  tarihi İpek Yolu'nda da elektrik kesintisinden dolayı sulama yapamayan çiftçiler tarafından kapatılması nedeniyle 2 günden beri araç geçişi yapılamıyor.


 

Havaalanı yolu kapatıldı
Dün saat 13.30'da Mardin Havalimanı kavşağında bir araya gelen çiftçiler, Mardin-Kızıltepe karayolunu trafiğe kapattı. Uçak yolcularının uçuş saati geldiğinde yol kapalı olduğu için yayan havalimanına gittiği görüldü. Yolcuların içinde tekerlekli sandalyeyle gidenler de gözden kaçmadı. Tali bir yoldan Mardin-Kızıltepe arasında araçların seyrettiğini gören çiftçiler tali yolu da trafiğe kapattı.


 

İlk önce Kızıltepe merkez komutanı çiftçilerle görüşerek yolun açılmasını istedi. Açılmadığı takdirde müdahale edileceğini söyledi. Çiftçiler ise, elektrik sorunu halledilmeden yolu açmayacaklarını söylediler.


 

Daha sonra, olay yerine HDP Mardin milletvekili Gülseren Yıldırım, DBP'li yöneticiler ve Kızıltepe belediye başkanı geldi.


 

HDP'li vekillere tepki
Burada bir konuşma yapan HDP Mardin milletvekili Gülseren Yıldırım, çiftçilere destek vermek için geldiklerini söyledi.


 

Çiftçiler de HDP Mardin milletvekili ve DBP'li yöneticilere tepki göstererek, "Biz burada rezil perişan olduk. Su istiyoruz Belediye bize su dahi göndermiyor. Bize su vermeyen belediyeden ne beklentimiz olacak. Sırrı Süreyya Önder, gezi olaylarında 4 ağaç için oradaydı. Bugün gidin mahsullerimize bakın hepsi kuruyor. Bir aydır eylemimiz devam ediyor ama sizden hiç bir destek görmedik. Bizi burada yalnız bıraktınız. 10 kişi gelmişsiniz isteseniz bin kişiyi toplayamaz mısınız? Oy için yüz araçla geziyorsunuz. Nerede Belediye başkanı? Nerde ilçe teşkilatı? Milletvekili gelmeden önce siz neden gelmediniz. Miletvekili geldi hepiniz arkasından geldiniz." dedi.


 

Daha sonra bir açıklama yapmak isteyen milletvekili ve parti teşkilatını dinlemeyen çiftçiler, TEİAŞ 16. İletim ve İletme Grup Müdürlüğüne yürüdü. Trafo içerisine giren çiftçiler, ilçenin elektriğinin kesilmesini istediler.


 

İlçenin elektriği kesildikten sonra çiftçiler, trafonun bahçesi ve yol ortasında oturmaya başladılar. 7 saat süren eylemden sonra çevik kuvvet takviye ekipleri gelerek çiftçilere biber gazı, plastik mermi ve tazyikli suyla müdahale etti. Çiftçiler ise, taşlarla karşılık verdi. Mardin-Kızıltepe karayolunu tekrar trafiğe kapatan çiftçiler eylemlerini sürdürürken gece geç saatlere kadar çatışmalar devam etti.


 

Yol kapatma eylemlerinin devam ettiği bölgede, Kızıltepe-Ceylanpınar ve Kızıltepe Viranşehir karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir