• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`R4Bİ4 insanlığın zalime meydan okumasının adıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL –“Dünya Rabia Günü” olarak ilan edilen  Rabi4tül Adeviyye direnişinin yıldönümü nedeniyle  Genç Memur-Sen öncülüğünde 81 ilde düzenlenen programlar kapsamında Bingöl merkezde de yürüyüş etkinliği ve ardından basın açıklaması düzenledi.

Genç Memur-Sen Bingöl İl Başkanı A.Haluk Çakan’ın okuduğu basın açıklamasında, özelde Mısır ve Gazze olmak üzere tüm mazlum coğrafyalardaki Müslümanların yaşadığı zulümlere ve uğradığı haksızlıklara vurgu yapıldı.

Rabiatül Adeviyye katliamının üzerinden tam bir yıl geçtiğini hatırlatan Çakan, yapılan zulümlere sessiz kalan Müslümanlara seslenerek, “Sen hakkı haykırıp zalimin karşısında dursaydın, Sen mazluma el verip, mağdura kol kanat olsaydın; İsrail, Filistin ve Gazze’de soykırım yapamaz, Afrika’nın çocukları açlık ve susuzluktan kıvranmaz,  Afrika’da küresel sermayenin sömürü pazarı kurulmaz. Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Mali’de Müslümanlar hunharca vurulmazdı. Sen ayağa kalksaydın, Sen, insanlığı ayağa kaldırsaydın, Sen hakkıyla Ümmet olsaydın; Mursi’ye darbe yapılamaz, İhvanlar hapse atılamaz, Mısır’da Rabiatül Adeviyye ve Tahrir meydanları Esmaların ve Abdullah’ların ölümüne sahne yapılamazdı.”ifadelerine yer verdi.

“Rabi4 “İnsanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adıdır”

Rabia’nın, artık Mısır’da bir meydanın adı olmadığını belirten Çakan, “Rabia, İnsanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adıdır. Esma, Sisi’nin vahşet kurşunlarıyla şehit olan Mısırlı mazlum ihvanın sadece adı değil, insanlığın demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki ısrarının adıdır.   Rabia, İnsanlığın vicdanını dünyada hâkim kılmak isteyen bütün insanların, zalimi def etmenin, zulmü fek etmenin, merhamet ve adaleti insanlığa hediye etmenin, ümmet olmanın ilk şartı olduğuna inanan bütün Müslümanların ayağa kalkma günüdür. Rabia Günü, insanlığın; vicdanlara seslenme günüdür. Rabia Günü, ümmetin; kim olduğuna bakmasızın mazlumlara el verme günüdür. Rabia Günü, insanlığın ve ümmetin, dünyanın bütün zalimlerine birlikte direnme ve diklenme günüdür. Rabia Günü, çocuklarımıza, gelecek nesillere, dünya insanlığına birlikte yaşayabileceğimizi, birlikte yol alabileceğimizi, zulmü ve zalimleri birlikte bitirebileceğimizi haykırma günüdür.” şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından Bingöl İmam Hatip Lisesi Mezunları ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sadullah Arpa’nın okuduğu dua ile katılımcılar yürüyüşe geçti.

Dörtyol saat kulesi önünden Genç caddesi boyunca yürüyüş yapan kalabalık, sık sık “Kahrolsun İsrail” , “Hamas’a Selam Direnişe Devam” sloganları attı. Yapılan yürüyüş Memur-Sen İl binası önünde sona erdi.  

(Enis Ağırbaş / Nihat Kanat – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir