• DOLAR 32.455
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2418.554
  • ...
TARIM ORKAM SEN: "Sürgünler durdurulsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Orman Mühendisleri Odası ve Ormancılık Alanında Faaliyet gösteren örgütlü sendikalarca yürütmenin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay’da dava açtıklarını belirten Şube Başkanı Yılmaz Demir, "Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik'' ile binlerce çalışan ve ailelerinin adeta sürgün edildiğini ileri sürdü.

Demir, “Atamaları yapan yöneticiler durumu izah edememekte, yapılan işlem için sadece; “Bakan'ın talimatı” diyebilmektedirler.” ifadelerine yer verdi.

Özellikle bazı sendikalara üye olmayanların tercih etmedikleri yerlere gönderilerek sürgün edildiklerini iddia eden Demir, “Onların tercih ettikleri yerlere de daha düşük puanlı yandaşlar yerleştirilmiştir.” dedi.

Rotasyon kapsamında olmayan çalışanların dahi keyfi atamalara tabi tutulduklarını söyleyenDemir, yangın açısından kritik olan şu günlerde yangın tecrübesi olmasına bakılmaksızın yapılan atamalarla hem ormanların hem üyelerinin riske atıldığını ifade etti. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir