• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Batman  yüzde 67 oranında kaçak elektrik kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, iki dernek yöneticisiyle birlikte DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun’u ziyaret etti. Ziyarette DEDAŞ’ın mahallelerdeki çalışmaları ve kurumun muhtarlardan beklentileri gündeme geldi.

Hilal Mahallesi Muhtarı Resul Karakuş ve Raman Mahalle muhtarı Selahattin Acar ile birlikte DEDAŞ İl müdürü Murat Dursun’u ziyaret eden Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, sokak aydınlatmaları ve çağrı merkezi ile alakalı beklentilerini dile getirdi.

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Padir, DEDAŞ’ın aydınlatma çalışmalarını yakından izlediklerini belirterek, ana caddeler ve geniş sokakların yanı sıra dar sokaklara da aydınlatma çalışmalarını istedi.

“Çağrı merkezi daha aktif olsun”

Padir, çağrı merkezinin kurulmasının çok güzel bir düşünce olduğunu  ifade ederek, “Yaşanan kesintilerde veya elektrik sorunlarıyla alakalı çağrı merkezinin 444 8086 nolu telefonunu aradığımızda tatmin edici cevap alamıyoruz. Çağrı merkezinin daha aktif hale getirilerek arayan vatandaşlara tatmin edici bilgiler verilmesi vatandaşlarımızın öncelikli taleplerinden biridir.” dedi.

“Sokak lambalarına sahip çıkın”

DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, muhtarlarla koordineli çalışmak istediklerini söyledi.

 Aydınlatma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü aktaran Dursun, “Yılların biriken sorunlarından biri olan aydınlatma sorununu çözmek için tüm mahallelerimizde çalışmalar yapıyoruz.  Özelleştirme öncesi nitelikli bir çalışma yapılmadığı için son bir yıl içinde il genelinde 3 bin civarında lamba takmamıza rağmen bu çalışmalarımız görülemiyor. Aydınlatma konusunda hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Ancak siz muhtarlardan bir istirhamımız var. Özellikle dış mahallelerde taktığımız aydınlatma lambaları art niyetli bazı şahıslar tarafından kırılıyor. Muhtarlar olarak cadde ve sokaklarımızdaki lambalara sahip çıkın. Vatandaşlarımız da bunu sahiplenirse bu sorun kısa sürede çözülür.” diye konuştu.

Ağustos ayında kaçak oranı yüzde 67

Dursun, mesailerinin büyük bir bölümünü kaçak elektrikle mücadele konusuna ayırdıklarını belirterek, Ağustos ayında Batman’da kaçak kullanım oranının yüzde 67 seviyesinde belirlendiğini ifade etti.

Kaçak elektrik oranının yüksek olması nedeniyle yatırıma ödenek ayırmada zorlandıklarını belirten müdür Dursun, şöyle konuştu: “İl genelinde ramazan ayında kaçak kullanım oranı yüzde 67 olarak tespit edildi. Yıl içindeki ortalama ise yüzde 75 oranındadır. Bu durumda yatırım için düşündüğümüz ödeneklerin bir kısmı kaçakla mücadele kapsamında yapılan işlere gidiyor. Vatandaşlarımızın önceliği, kesintisiz ve sağlıklı elektrik almaktır. Ancak kaçak elektrik oranı düşerse, her türlü yatırımı ve şebeke güçlendirmesi yapmak çok daha kolay olacaktır. Vatandaşlarımız artık kaçak elektrik kullanımından ve israftan vazgeçmelidir”

Dursun, ayrıca düzensiz şebekenin nedeninin; vatandaşların DEDAŞ’ın belirlediği hattan enerji alırken izinsiz olarak bağlantısını başka hatta aktardığını, evlerine izinsiz elektrik hattı çektiğini belirterek, usulsüz hat çekenler ve kaçak elektrik kullananlarla ilgili yasal işlem için gerekli adımları attıklarını ve bundan sonra da atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir