• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Kepenk kapatmayan Esnafa Ses Bombalarıyla Saldırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova`da Lice`deki olayları protesto etmek isteyen yüzü maskeli PKK yandaşları, esnaftan kepenk kapatmasını istedi.  Kepenklerini kapatmayan esnafa taş, sopa, havai fişek ve Molotoflarla saldırdı. 

Dün Karlıova ilçesinde Esnafı tek tek gezerek bildiri dağıtan PKK yandaşlarının, yarın herkes dükkânlarını açmayacak, açan olursa dükkânlarını yakacağız, tehdidinde bulundukları belirtildi. 

Dün dağıtılan bildiriden sonra bugün esnafın bir kısmı işyerlerini açmadı. Ancak esnafın büyük kısmı tüm tehditlere rağmen kepenklerini kapatmayarak işyerlerini açık tuttu. 

Bugün HDP ve DBP ilçe teşkilatının yaptığı basın açıklaması sonrasında yürüyüşe geçen grup, PKK lehine sloganlar atarak çarşı merkezine doğru yürüdüler. 

Daha sonra esnaftan kepenk kapatmalarını isteyen yüzleri maskeli PKK yandaşları ile Karlıova esnafı arasında gerginlik yaşandı. Esnaf tüm tehditlere rağmen işyerini kapatmayınca yüzü maskeli grup, işyerlerine ses bombaları ve havai fişeklerle saldırıya geçti. 

Saldırılarda birçok işyerinin sahibi yaralandı. İlçe halkı,  olaylara geç müdahalede bulunan polislere tepki gösterdi. Daha sonra gaz bombaları gruba müdahale eden polis, yetersiz kalınca olaylara jandarma müdahalede bulundu. 

PKK yandaşlarının çıkardığı olaylarda çok sayıda vatandaş yaralanırken, bir polis aracı da ateşe verildi. 

Yapılan müdahaleyle eylemci grup ara sokaklara dağılırken, saldırıya uğrayan esnaf da, kepenk kapatmayarak işyerlerinin önünde durmaya devam etti. 

Hastaneye sevk edilen yaralı 2 esnafın kafa travması nedeniyle Erzurum`a sevk edildiği öğrenildi.

İlçe merkezinde gerginlik devam ediyor.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir