• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vali Taşkesen: Bu onur Mardin`in
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye’nin ilk 5 dilde gazetesini yayınlayarak Türkiye Basın Tarihine geçen Merdin Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Kadir Üründü ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’i makamında ziyaret ettiler.

Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Arapça ve İngilizce yayınlanan Merdin Gazetesi hakkında bilgi aldıktan sonra bir açıklama yapan Vali Taşkesen, “Böyle kültürler yumağı, dillerin zengini bir ilimizde 5 dilde bir gazetenin çıkıyor olması. Beni hem şaşırttı hem de mutlu etti. Özellikle Süryanice gibi konuşanların azaldığı yok olmayla riskiyle karşı karşıya kalan bir dilin sizin gazetenizde yer alması bir zenginliğimizi daha kaybetmeyeceğiz umudunu bizde uyandırdı. Ayrıca turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği ilimizde her türden her milletten her diden dinden insanlar geldiği için onlara da ilimizi tanıtıcı anlamda gazetenizde İngilizce dilinde haberler yapıyor olmanızdan çok memnun oldum. Sizlere teşekkür ediyorum. Böyle zor bir olayın altından mütevazi bütçelerle mütevazı imkanlarla Türkiye’de ilk olacak hizmetlerle bunu yaptığınız için de emeklerinizin takdire ve hayrana şayan olduğuna düşünüyorum. Allah daim etsin. İnşallah bunu sürekli hale getirip devam ettirirsiniz biz de en azından manevi olarak yanınızda olduğumuzu beyan ediyorum. Allah emeklerinizi zayi etmesin.” dedi.

Medya sektöründe gelişen teknolojiyi de kullanarak, kendisini sürekli geliştiren ve yenileyen Mardin Life Yayın Grubunu yakından takip ettiğini anlatan Taşkesen, “Merdin Gazetesi ilk sayısında bile yapmış olduğu özgün haberlerle bırakın Mardin’in Türkiye’de bile ses getirecek haberlerle basın camiasındaki yerini almıştır. Yayın grubunuzun, tarafsız ve ilkeli bir yayın anlayışı içinde, ilimizin tanıtımını, halkımızın refah seviyesinin artması, sosyal ve kültürel hayatının yükselmesi yönünde yayın yoluyla yapmış olduğu hizmetini takdir ediyorum. Bundan sonraki yayın hayatında da bu bilinç ve anlayış içerisinde, ilimiz adına yapmakta olduğu faydalı ve başarılı hizmetinin artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Bölgede devam eden özellikle de çözüm süreci nedeniyle ulusal ve yerel basına kullandıkları dil nedeniyle çok ciddi işler düştüğünü dikkat çeken Vali Taşkesen gazetenin Kürtçe dilinde de yayın yapıyor olması ile ve 5 dilde yayın yapan Merdin Gazetesinin de bu sürece katkılar sunacağına inandığını sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir