• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Tefecilik Örgütüne Operasyon: 7 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, çeşitli suçlara ilişkin faaliyet gösteren suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.

14 ayrı tefecilik olayını gerçekleştirdiği iddiasıyla yakalanan 7 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda örgüt lideri ve üyelerinin Diyarbakır`daki iş adamları, çiftçi ve esnaflara yüksek faiz oranları ile borç para vererek tefecilik yaptıkları, borç para verdikleri şahısların uygulanan yüksek faizden dolayı borçlarını ödeyemez hale geldiklerinde baskı ve tehditle borçlu kişilerin üzerlerine kayıtlı ev, arsa, tarla gibi gayrimenkullerine el koyarak, gayrimenkullerin devir işlemlerini kendilerinin veya yakınlarının üzerlerine aldıkları 14 tefecilik ile 3 hürriyetini tahdit yoluyla zorla alıkoyma ve darp eyleminin aydınlatıldığı belirtildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu tüfek, 1 adet tabanca, 10 şarjör, 716 fişek, 62 bin 500 lira para, 57 adet tapu senedi, 149 adet çek, 24 adet senet, 5 adet banka dekontu, 6 adet sözleşme, 17 adet vekaletname, 11 adet hesapların tutulduğu defter ve ajandalar ile soruşturma kapsamında suç unsuru olduğu değerlendirilen çok sayıda evrak, ele geçirildiği belirtilen açıklamada, soruşturmanın sürdüğü ifade edildi. (M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir