• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
Erdoğan`dan BDP`nin kararına ilk yorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ben bu konuda daha önce BDP`nin de Meclis`e geleceğini söylemiştim. Aynı şeyiCHPiçin de söylemiştim CHP geldi, şimdi dün de bu beklentimiz gerçekleşti ve BDP geldi.

- Anayasa konusunda biz Meclis`te grubu olanlarla ilk adımı attık veAmerikadönüşümdeterörle mücadelekonusunda siyasi müzakere dedik, nitekim böyle bir durum oldu yemini ettikten sonra gruplarını oluşturmaları halinde bizim burada ilkemiz var biz kurum veya kuruluşlar arasındaki münasebetleri ilkelere dayalı olarak yürütürüz. Bu bir ilke kararıdır ve bu kararımızda da eğer üçüncü bir grup oluşursa beşli heyetimiz onlara da randevu mektubunu yazar, randevu vermeleri halinde heyetimiz onları da ziyaret eder. Birazdan arkadaşlarımız CHP`yi ziyaret edecekler, dünkü görüşme olumlu bir şekilde geçti ümit ediyoruz ki bugün de olumlu şekilde geçer.

- (Yazıcıoğlu`nun helikopter kazası) Benim görüntüyü izleme imkanım olmadı ve şu anda konu zaten ilgili savcılığa gelmiş vaziyette. Meclis`te daha önce araştırma komisyonları kurmuştuk, şu anda savcılık işin takibini yapıyor bu yargı süreci de ümit ediyorum ki süratle neticelendirilmesi sonucunda netlik kazanır ve herkeste bu konuda rahat etmiş olur.

- (PKK`nın öğretmenleri kaçırması) Benim gazetecilerden ricam bu işleri yazılı ve görsel medyada ne kadar fazla gündemde tutarsak o kadarterörörgütünün o kadar propagandasını yapmış oluruz.

- Yeni anayasa konusunda yol haritasını komisyon belirleyecek. 2012`nin ilk yarısına kadar bitirmek istiyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir