• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Mersin Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - 29 Eylül Perşembe Mersin`de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Mersin Haberci: "Hedef: Doğrudan Yatırım" 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin`de 29 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri `Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi` ile büyük pastadan daha çok pay alabilmeyi amaçladıklarını söyledi.Bu

Gün Mersin: "Yatırım cenneti olabiliriz" 

MTSO`nun ev sahipliğinde bugün başlayıp, 1 Ekim`de son bulacak yerli-yabancı 300 kişinin katılması beklenen "1. Akdeniz Sanayi Yatırımları Zirvesi" öncesi iş dünyası, kentin eksikliklerinin tamamlanması ile yatırım cenneti olabileceğinin mesajını verdi.

Mersin Gazetesi: "Artık Asya pazarını zorlamalıyız" 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Kuzey Afrika ve Ortadoğu`da yaşanan siyasi çalkantılar ile Avrupa`daki krizin Türkiye`ye etkisinin büyük olduğunu belirterek, bundan sonra Asya pazarına yönelmek gerektiğini söyledi.

Akdeniz Postası: "Belediyeye 2 yılda 8 milyon lira" 

Anamur Belediyesi`nin ihaleyle Sürücüler Holdinge bağlı Süryapı Firması`na verdiği Anamur Hali yanındaki arsada, dün yapılan temel atma töreni ile inşaata başlandı.

Yeni Ufuk: "Üç yıldır yetiştirdiği ürünler bir türlü para etmiyor" 

Sıraç köyünden Mustafa Demirbaş, üç yıldır dikip yetiştirdiği ürünlerin para etmemesinden şikayetçi. Geçen yıl domatesin iyi para etmesi üzerine 20 dekar açık alana domates diken Demirbaş, yetiştirdiği domateslerin kaliteli olmasına rağmen 40-45 kuruşa ancak satabildiğini, fiyatın böyle gitmesi durumunda yetiştirdiği ürünlerin dalında çürüyeceğini söyledi.

A. Hakim Kurt - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir