• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
"Ekmeğimize kimse engel olamaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da meydana gelen depremden sonra İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde işe alınan ve yaklaşık 2 ay önce işten çıkarılan 7 bin 286 işçi başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya gelen işçiler adına bir açıklama yapan Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, işten çıkarılan 7 bin 286 işçinin tekrar işi alınması için Ankara’da yetkililerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

“Ekmeğimize kimse engel olamaz”
Yaklaşık 2 ay önce işten çıkarılan 7 bin 286 işçinin sorunlarının çözülmesi için çok az bir zaman kaldığını söyleyen Altın, “Bu sorun çözülünce Türkiye’de örnek bir toplum olarak görüleceğiz. İlk günden bu yana söylediğimiz gibi bizim tek davamız ekmeğimizdir. Biz ekmeğimiz için yola çıktık. Bizi eleştirenler, ağır ithamlar yapanlar oldu. Ama biz bu davadan vazgeçmedik. Biz bütün Vanlıları bu sorunun çözümü için çağırdık fakat ne yazık ki Vanlılar ve Van’ın önde gelenleri yatıyor. Biz bu memleketi seviyoruz ve Van’ı da bırakıp bir yere gitme niyetimiz yok. Biz bu dava uğruna yola çıktık. Biz bu ülkede şerefli bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bizim ekmeğimize kimse engel olamaz.” diye konuştu.

“Van’da sivil toplum örgütleri de bize sahip çıkmadı.” Diyen Altın, “Kimse bizi bu sorunumuzda yer almadı. Biz açken siz nasıl tok yiyebilirsiniz. Eğer bunu yapacaksanız sizin bu memlekete işiniz ne bırakın o koltuğu gidin. Bu eylemi sürdüren insanları neden hor gördünüz. Ya adam gibi işinizi yapın ya da o koltuğu bırakıp gidin. Biz hani diğer illere karşı örnek olacaktık. Bu insanlara yazık değil mi? Biz bu vatanı seviyoruz bu insanlar bu ülkenin bayrağı altında yaşıyor. Neden sahip çıkmadınız. Sayın Vali Aydın Nezih Doğan Beyefendi biz yürüyüş yaparken sizi protesto etmek suretiyle yapmıyoruz. Ama siz bizi her konuda yalnız bıraktınız. Bu insanlar evine götürecek ekmek bulamazken siz nasıl bu soruna duyarsız kaldınız.” İfadelerini kullandı.

“Ankara’daki görüşmelerimiz olumlu geçti”
İlin yöneticilerinin sorunlarıyla ilgilenmek zorunda olduğunu söyleyen Altın, “Biz Ankara’da devlet yetkilileriyle geçen görüşmemizde gereken neyse yapılacağı söyledi. AK Parti Genel Merkezi’ne giderek oradaki yetkililerle de görüştük. Bu görüşmede olumlu geçti ve gereken neyse yapılacağını belirtiler. Allah nasip ederse bu mücadele boşa gitmedi ve başarıya ulaşacağız. İnşallah bizim Ankara’daki yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. İki arkadaşımız şuan orada bu sorunu çözmek için mücadele ediyorlar.” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir