• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Kur’an Kursları Cıvıl Cıvıl
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki kurslarda öğrencilere uygulamalı namaz eğitimleri verilerek namaz bilinci kazandırılmaya çalışılıyor.

Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Camiye koşalım, Kur’an ile buluşalım” sloganı ile başlattığı yaz Kur’an kurslarına olan ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte öğrenciler tatillerini Kur’an öğrenerek en verimli şekilde değerlendirirken, yurt genelinde on binlerce Kur’an kursu çocuklara dini eğitim veriyor. Yaz Kur’an kurslarının yaygın olduğu yerlerden biri de Mardin’in Kızıltepe ilçesi. Bu yıl ilçede 193 camide 7 bin öğrenci “Kur’an eğitimi” alıyor. Terör örgütü PKK’nın bütün baskılarına rağmen binlerce çocuğun Kur’an kurslarında eğitim alması büyük bir başarı olarak addediliyor. Verilen eğitimi yerinde görmek için Yeni Cami’yi ziyaret eden Kızıltepe İlçe Müftü Vekili Mustafa Ali Işık, kurslar hakkında bilgi verdi. Işık, “Yaz Kur’an kurslarında son 2 haftalık dilime girdik. Kurslarımıza ilk başta 5 bin 500 civarında öğrenciyle başladık. Şu an itibariyle elhamdülillah öğrencilerimizin sayısı 7 bin civarında. Şu an merkez Yeni Cami’deyiz. Kız ve erkek öğrencilerden oluşan yaklaşık 200 kişi eğitim öğretim görüyor” dedi.

YAZ AYLARIYLA SINIRLI DEĞİL

Son 3 hafta içerisinde ağırlıklı olarak uygulamalı namaz eğitimine başladıklarını belirten Işık, “Bazı kurslarımızı ziyaret ettiğimizde öğrencilerin abdest, namaz ve gusulü tam anlamadığını gördük. Öğrencilerimiz, sahih bir şekilde namaz kılmaları için son 3 hafta içerisinde namaz sure ve dualarını öğreniyorlar. Hedefimiz gelecek Cuma’ya kadar öğrencilerimize abdest, teyemmüm, gusül farzları ve sünnetleriyle bir de namaz duaları ve surelerini doğru bir şekilde öğretmek” şeklinde konuştu. Kursların sadece yaz aylarıyla sınırlı olmadığını hatırlatan Işık, isteyen herkese bu eğitimleri verebileceklerini ifade etti. Işık şöyle konuştu: “Gelecek hafta yaz Kur’an kursları sona erecek ama bizim eğitimlerimiz devam edecek. Şu anda hocalarımız öğrencileri okul dönüşlerinde gelip ders almaları için teşvik etmekteler. Yaş sınırlaması olmaksızın her vatandaşımız çocuklarını gönderebilirler. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığımızın gün boyu camilerin açık olması uygulaması var. Böylece herkes dini öğrenme konusunda eğitim alabilecek.”

yeni akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir