• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin'de elektrik kesintisi protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı köylerde yaşayan bir grup vatandaş, Vali Ozan Caddesi üzerinde bulunan Valilik binası önünde elektrik kesintilerini protesto ettiler.

Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna ile görüşen köylüler, kesintiler konusunda kendilerine yardımcı olunmasını istediler. Vali Mustafa Taşkesen'in DEDAŞ, TEİAŞ ve Enerji Bakanlığı yetkilileriyle konuyu birebir görüşeceğini  belirten Tuna, “Hepimiz daha yapıcı, daha pozitif bir şeklide hareket edersek sorunu kalıcı bir şekilde çözeriz. Sık sık günlük hayatımızda, ekonomik, ticari hayatımızda bize bu kadar ciddi sıkıntı yaratan durumu da aşmış oluruz. Mısır üreticisi çiftçiler için 3 günün ne kadar hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Biz, bunu ileteceğiz. Dikkate alınmasını ümit ediyoruz. Bugüne kadar birçok badireyi uhuvvet ve karşılıklı anlayışla çözdük. Bunu da aynı şekilde çözeceğiz. Ama kalıcı bir çözüm için hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor.” diye konuştu.

Mardin Valilik Binası önüne gelen Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise Kızıltepe'ye bağlı Alakuş köyündeki ana trafonun yanması üzerine yaklaşık 40 köyün elektriksiz kaldığını belirtti.  Akdağ, “TEDAŞ Genel koordinatörleriyle iletişim halindeyim. Yeni kablolar ve ekip istedik Dünden beri TEDAŞ ile iletişim halindeyim. Ankara’dan buraya gelmek için Diyarbakır havaalanında inerek buraya gelecekler. Elektrik sorunlarını en kısa zamanda çözeceğimize inanıyoruz.” dedi.

Çiftçiler daha sonra sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir