• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Şahin: "Provokatörler sosyal medya üzerinden toplanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te son günlerde yaşanan olaylarla ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, önemli açıklamalarda bulundu. Olayların olduğu gün 8 kişinin hafif şekilde yaralandığını açıklayan Şahin, yaşanan olayların provokasyon olduğunu belirtti.

Kente uyum sağlayamayan insanları tespit edip gönderdiklerini ifade eden Şahin, "İnşallah bundan sonra böyle sıkıntılar yaşanmaz." dedi. 

Yaşanan adli vakanın bütün Gazianteplilere ve Suriyelilere mal edilmemesi gerektiğini belirten Şahin, “Ev sahibi ile kiracı arasında bir olay yaşanıyor. Bu iki Gaziantepli arasında veya iki Suriyeli arasında da yaşanabilir. Bu tarz adli vakaların soruşturması devletin kurumları tarafından hızlı bir şekilde yapılır ve gerekli ceza işlemleri uygulanır. Zaten bu olayla ilgili failler yakalandı. Bu konu üzerinde emniyet yetkililerimiz titiz bir çalışma yürüttü olayla ilgili cezai durum devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Küçük yaştaki çocuklar kullanılıyor

Sosyal medya üzerinden örgütlenilerek özellikle küçük yaştaki çocukların kullanıldığına dikkat çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Özellikle 13-17 yaş grubundaki çocuklar ve gençler kullanılmakta. 3 gün önce yaşanan olayı bahane ederek Gaziantep’te Suriye plakalı araçlar taşlanmakta. Suriyeli mültecilere karşı bu durumların olması hepimizi üzmüştür. Yapılan provakatif olaylara rağmen Gaziantep huzurunu devam ettirecektir."

Sosyal medya üzerinden örgütlenmeyi kim sağlıyor neden sağlıyor, amacı ve hedefi nedir gibi konuların üzerinde durulması gerektiğini dile getiren Şahin, "Gaziantep’e baktığınız zaman resmi kayıtlarda 215 bin Suriyeli mülteci var. Eğitim seviyesi, ekonomik seviyesi gibi konularda şehrimize enjekte olmuş huzur içinde yaşayan Suriyeliler var. Asla bunları genellememek lazım. Suç bireysel ise ceza da bireysel anlayışımıza devam etmemiz gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep’in ekonomik anlamda güçlü bir kent olduğunu ve insanların Gaziantep’i bu yönde tercih etmiş olabileceğini ifada eden Şahin, “Suriyeliler ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşlarla birlikte çalışmaların devam ettiğini ve en kısa zamanda bu insanların şehrin yaşamına entegre edileceğini belirtmek isterim. Çalışma hayatını güncelleyen bir çalışma esnafımızı ve mevcut sistem içerisindeki bizim işçilerimizi kapsayan bir çalışma yapılamasını bekliyoruz. Kendi esnafımıza ve kendi işçimize zarar vermeden çalışmaların yapılmasını öngörüyoruz. Önceliğin bizim kendi esnafımız ve işçilerimizin, daha sonra ise mevcut sistem içinden ihtiyaç doğrultusunda Suriyeli mültecileri kayıt altına alıp gerekli görüldüğü zaman onların da çalışmalarını sağlayacak bir çalışma yaptık ve tamamlandı.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir