• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır, turizm, kültür, tarih ve doğal güzellikler gibi birçok zenginliklerinin tanıtılması adına 29 Ağustos ile 7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na onur konuğu olarak katılacak.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Anonim Şirketi (İZFAŞ) tarafından 83. kez düzenlenecek olan fuara katılacak Diyarbakır’ın kurumlar, esnaflar ve oteller-seyahat acenteleri olmak üzere üç bölümde tanıtımı gerçekleştirilecek.

Konsept olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı Diyarbakır Surları teması kullanılarak 10 gün boyunca kentin ve tüm değerlerinin tanıtımı yapılacak.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, fuar ile ilgili yaptığı bilgilendirme toplantısında, Diyarbakır’ın yerel kültüründen mahalli yemeklerine, el sanatlarından örf ve adetlerine kadar tüm yönleriyle İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacağını belirtti.

Şehrin tüm güzellikleri ziyaretçilere tanıtılacak

Fuar kapsamında kentle özdeşleşmiş ürünlerin sergileneceğini söyleyen Vali Kıraç, “Ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan fuarda şehrin tüm güzellikleri ziyaretçilere tanıtılacak. Diyarbakır’ın daha iyi tanıtılması adına çeşitli etkinlik ve gösterilerle daha geniş kitlelere ulaşılması düşünülüyor. Kentimizin tüm özellikleriyle markalaşması için çalışmalarımızı şehrimizin tüm alanlarına yayarak her köşesiyle kalkınmasını hedeflemek birinci ve öncü hedefimiz olmalıdır.” dedi. (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir