• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tespih meraklıları tespih pazarında buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’ın Kısmet Mahallesinde bir çayevi önünde kurulan tespih pazarı, tespih meraklılarının uğrak noktası oldu. Birçok ilden gelen tespih meraklıları, burada birçok tespih çeşidini kolaylıkla bulabiliyor.

Yaklaşık 20 yıldır tespih pazarında tezgâh kuran Alaaddin Dal, “Bu tespih pazarında 20 yıldır kehribar, oltu taşı ve her türlü tespih çeşidini satıyorum.  Fiyatları 5 TL’den 5 bin TL’ye kadar değişen çeşitlerimiz var. Gelen vatandaş kendi bütçesine göre tespih alabiliyor.” dedi.

Tespih satıcısı Fevzi Kor da, burada yıllardır tezgah kurduğunu belirterek, “Batman ve çevre iller Diyarbakır, Mardin, Siirt, Muş ve bazen İstanbul’dan bile tespih severler bu pazara gelip kendi seçtikleri tespihleri alabiliyorlar. Her zaman bu tespih pazarımız mevcuttur. İsteyen istediği zaman buraya gelip tespih alıyor.” ifadelerini kullandı.

Çayevi sahibi Şükrü Bulut ise, Batman’da tespih pazarının kurulmasından bu yana işlerinin iyi olduğunu söyleyerek, “Tespih pazarı sabahın erken saatlerinden itibaren kuruluyor. Bu tespih pazarı Batman’da bir gelenek haline geldi. Vatandaşlar buraya yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle tespih severler daha çok ilgi gösteriyor.” şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir