• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Din-Bir-Sen:`Sivillere Yapılanları Şiddetle Kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Önceki gün bir anne, 4 yaşındaki kız çocuğu ve karnındaki bebeğin katledildiği saldırıya tepkiler devam ediyor.

Batman Din-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş önceki akşam Batman`da yaşanan çatışma ve anne ile 2 çocuğunu ölmesi ile sonuçlanan olay üzerine basın açıklaması yaparak sivillere yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Her zamandan daha çok ihtiyaç duyulan sükûnet ortamının ve huzurun bozulduğunu dile getiren Akkuş, "Ülkemizin ve bölgemizin hasret kaldığı barış ortamının temin edilmesine çalışıldığı bir dönemden geçerken ve insanların yaşama hakkının dokunulmazlığına inanarak insanların çatışmalarla hayatlarını kaybetmelerini derin bir üzüntü ve esefle karşıladık." İfadelerini kullandı.

Bölgemiz ve ülkemizin annelerini gözyaşları ile boğmaya çalışanlara tahammül edemeyeceklerini belirten Akkuş, "Artık insanların hayatlarını çatışmalarda, mayınlarla, operasyonlarla kaybetmelerinin üzüntüsünü yaşamak istemediğimizi bu sebeple çatışmazlık ortamının devam etmesini arzu ediyoruz." dedi.

Sorunların demokratik mekanizmalar içerisinde çözüme kavuşturulması için daha çok çaba gösterilmesi gerektiğine inandıklarını vurgulayan Akkuş, "Şiddete başvurmanın faydası yok. Bölge yatırımlarına, turizmine, ticaretine, refah ve huzuruna darbe vuracak bu puslu havanın biran önce dağılması gerekmektedir. Halkımızın sağduyusuyla bu kaosun da üstesinden gelecektir" ifadelerine yer verdi.
Halid Coşkun-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir