• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınından Özetler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler. 

VAN BASIN:
77 STK` dan PKK ve TSK`ye Barış Çağrısı:
Van`da bir araya gelen77 sivil toplum kuruluşu son dönemde yaşanan çatışmaların bölgeyi doksanlı yıllara götürdüğünü belirterek, barış çağrısında bulundu.

"Kurban Edilecek Canımız Yok:
Hangi kutsal amaç insan hayatından daha değerli olabilir? Ne adına olursa olsun kurban edilecek canımız yok artık. Her gün bir yenisini toprağa verdiğimiz çocuklarımızın tek damla kanını dünyalara değişmeyeceğimizi haykırmak için artık yeter, diyoruz" çağrısında bulundu.
Savaşların Barış Dışlında Bir Çözümü Yok! Hangi sebep ve gerekçeyle olursa olsun tüm savaşların barış dışında bir çözümünün olmadığını belirten sivil toplum kuruluşları ile oda başkanları, savaş planlarının yapıldığı masaların artık barış masasına dönüşmesi zamanı geldiğini belirterek; "Silahları susturup diyalogun, empatinin, vicdanın sesini yükseltme dışında başka çaremiz kalmamıştır

GAZETEVAN:
Yürümek İsteyen Kesk Üyelerine İzin Verilmedi: Yürüyüş yapmak isteyen KESK Van Şubeler Platformu`na bağlı grup, polis engeline takıldı.
Van Osb`de Başkanlık Seçimi: Erşah Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdulahat Arvas, bir süre önce yapılan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı seçiminin yenilenmesi yönüyle yaptıkları talebin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul edildiğini açıkladı.

VAN HAVADİS:
BDP Van il başkanı Caniş`e Hapis Cezası: Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, "PKK terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İpekyolu devlet hastanesinde skandal: Hastanelerde yaşanan skandal olayların sonu bitmek bilmiyor. Van İpekyolu devlet hastanesinde döner sermaye servisinde görev yapan memur hakkında yolsuzluk iddiası.Hastanede çalışan personellerin döner sermayeden alacağı paraları, kendi zimmetine geçiren S. A., hakkında soruşturma açıldı.

HABERVAN:
Van`da Uyuşturucu Operasyonu: Van`da okul önlerinde uyuşturucu satışı yapan bir şebekeye yönelik operasyonda 6 kişi tutuklandı.
MEDYAVAN:
Çiftçiler `Domuz` Avında: Van`ın Gürpınar ilçesi, Arkboyu Mahallesi sakinleri ekili alanlara zarar veren domuzları etkisiz hale getiriyor. Arkboyu Mahallesi`nde ekili alanların bulunduğu tarlalara domuzların zarar vermesi çiftçileri mağdur ediyor.

VANHABER TV:
Alpaslan `Yyü`den Şikâyetçiyiz`: Alpaslan:"Esnaf odaları olarak bu tür projelerin istihdamı geliştirmesi nedeniyle sonuna kadar destek olduklarını ve olacaklarını ifade eden Alparslan, "Biz AB`ye proje sunarken aynı zamanda diğer illerle rekabette ediyoruz. Bizim kabul edilmeyen projelerimiz var. Bu projeler neden reddediliyor? Bunu araştırmak için uzman desteğine ihtiyacımız var ama maalesef uzman bulamıyoruz. YYÜ bugüne kadar bize hiçbir katkısı olmamıştır``dedi.

VANTV HABER:
Van`da Trafik Kazası, 1 Yaralı: kaza Van-Erciş karayolu Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kavşağı`nda meydana geldi. F.K. yönetimindeki 06 BS 5621 plakalı kamyon, aynı istikamete giden ve sürücüsü öğrenilemeyen 33 BER 15 plakalı kamyona çarptı.
Murat Dalgın-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir