• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Belediyeden 'Bir de sen tart' terazisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Şehitkâmil Belediyesi, halk pazarı yerlerinde kurduğu “Bir De Sen Tart” terazisiyle, alış - veriş yapan vatandaşlara, aldıkları ürünleri tartma imkânını sunuyor. Uygulamadan memnun kalan vatandaşlar, aldıkları sebze, meyve ve benzeri gıdaları, “Bir De Sen Tart” terazisiyle tartarak, kafalarındaki soru işaretinden kurtuluyor.

Pazar yerlerinde başlatılan “Bir De Sen Tart” terazisi projesinden, vatandaşlar oldukça memnun kaldılar. Pazar yerlerinde alış veriş yapmaya gelen vatandaşlar, esnafın kendilerine tartarak sattıkları sebze, meyve ve gıda malzemelerinden emin olmak için, “Bir De Sen Tart” terazisinden geçirerek akıllarındaki soru işaretlerinden kurtuluyor.

Uygulamadan memnun kalan vatandaşlar, “Belediyemizin başlatmış olduğu ‘Bir De Sen Tart” projesini çok olumlu buluyoruz. Ayrıca pazarcılara dağıtılan önlük, yaka ve kimlik kartı da çok önemli. Örnek bir yanlış poşet alıp veya bırakma durumunda hemen o pazarcıyı tanıma imkânını sağlıyor. Ortam çok temiz, pazarcılarımız tek tip giyinmişler, yaka ve kimlik kartları var. Çok güzel bir uygulama. Aldığımız gıda malzemelerini de ‘Bir De Sen Tart’ terazisine getirerek, burada gelip yeniden tartıyoruz ve kalbimizde bir şüphe ya da kafamızdaki soru işaretinden kurtuluyoruz.” dediler.

Bu tür uygulamaların kendileri açısından da olumlu olduğunu belirten Pazar esnafı ise, “Belediyemiz bizlere, önlük, yaka ve kimlik kartı dağıtarak öz güveni arttırdı. Vatandaşlarımız daha huzurlu bir şekilde pazarlara gelerek, temiz ve hijyenik ortamlarda alış veriş yapma imkanı buluyor. Herhangi bir sorun olduğunda vatandaşlarımız bizleri yaka numarasından ve ismimizden tanıyarak, bizlerle direk olarak irtibata geçebiliyor. Belediyemizin yapmış olduğu terazi uygulaması da, bizim açımızdan daha iyi oldu. Çünkü müşterilerimiz aldığı malı kendi tartar, kendi gözüyle görür, hem de kafasındaki soru işareti kalkar” şeklinde konuştular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir