• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
`Hep Birden Allah`ın İpine Sımsıkı Sarılın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepkiler artarak devam ediyor. Katil israil’e tepkilerin devam edilmesi gerektiğini belirten, Fatih Medreseleri Gaziantep şubesi Başkanı Selçuk Taş İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlerin ancak Müslümanların bir araya gelerek sona ereceğini belirtti.

Müslümanların vahdeti ve birliği emperyalizmin zararına olduğunu belirten Taş, “Günümüz dünya koşullarını; gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek toplumsal, gerek coğrafi ve gerekse sosyolojik açıdan incelediğimizde özellikle Müslüman toplumlar açısından pek de iç açıcı bir durumun olmadığı ve Müslümanlar arasında hep bir uçurumun var olduğu görülmektedir. Nedenine gelince nedeni gayet basit, emperyalist güçler başta büyük şeytan Amerika, siyonist israil, Avrupa ve Rusya eksenli doğu emperyalizmi kendi menfaatleri gereği böyle istemektedirler. Çünkü Müslümanların vahdeti, birliği emperyalizmin zararınadır. Bu zararı önlemek için Müslümanlar arasında devamlı olarak nifak tohumlarını ekmişlerdir, bununla birlikte ektiklerini de düzenli aralıklarla tekrarlayarak canlı tutmaktadırlar.”dedi.

Hep birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, bölük bölük olmayın ve anın Allah’ın size verdiği nimeti, anın o zamanı ki düşmandınız birbirinize,  kalplerinizi uzlaştırdı, nimetiyle kardeş oldunuz ayetini hatırlatan Taş, “ Eğer bizler gaflet uykusundan uyanıp mezhebî ihtilaflar ve farklılıklar üzerinden siyaset yapma ve söylem geliştirme aymazlığından kurtulamazsak, yarın Allah`ın huzuruna ümmetin onurunu ve zindeliğini  Amerika ve İsrail’e peşkeş çeken mücrimler olarak çıkmaktan kendimizi kurtaramayacağız. İslâm ümmeti, hâlihazırda, kendi iç sorunlarının oluşturduğu tehlikelerin yanı sıra, inanç ve kültür alanlarında, İslam düşmanlarının planlı saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu doğrultuda, Müslümanların zaaflarını kullanan İslâm düşmanlarının Müslümanları doğru yoldan saptırmak ve İslâm dünyasına ağır bir darbe indirmek amacıyla, akla hayale gelmeyecek yollara başvurduklarının bilincinde olmalıyız. Hep birden Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıyız. Aksi halde ayertin deyimiyle bölük parça oluruz.” ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının vahdetle sona ereceğine dikkat çeken Taş, “ABD ve Batı emperyalizminin her türlü desteğine sahip Siyonist İsrail rejiminin mazlum Filistin halkına karşı yarım asırdan beri uyguladığı sürgün, katliam ve cinayetleri şiddetle lanetleniyor ve bu gayrimeşru rejimin uğursuz varlığına son verilmesi yönünde destek vermeliyiz. Filistin ve Ortadoğu’da sürdürülen direniş hareketini destekleyerek bir araya gelmeliyiz. İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşı vahdetle sona erer. Neden kafirler, zalimler, tağutlar, büyük ve küçük şeytanlar ve emperyalistler kendi aralarında bir birliktelik kurabiliyor biz neden kurmayalım. Neden inançlı Müslümanlar buna karşı bir vahdet oluşturamamakta, oysa İslami coğrafyada her türlü zengin kaynaklar mevcuttur. Bu güçle, İslami inançla gayet güzel güçlü bir vahdet oluşturulabilir. Bakın Filistin’e, Irak’a, Afganistan’a, Çeçenistan’a ve bunlar gibi bir çok yere bakıldığında kâfirlerin nasıl beraber hareket ettiklerini görmekteyiz. Ancak şunu da açıklamakta yarar var, onların birlikteliği belirli temel üzerine kurulmuş bir birliktelik değil maddiyat ve çıkar üzerine kurulmuş birlikteliktir. Amaçları ise İslam’ı ve Müslümanların manevi değerlerini ortadan kaldırmaktır.”şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir