• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
İhsanoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli oylarını kullandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, oyunu Sarıyer'de Yeniköy İlköğretim Okulunda kullandı. Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan İhsanoğlu,  “Bugün sessiz yığınlar sandık başına gidiyor. İnşallah bu akşam Türkiye Cumhurbaşkanını öğrenecek. Biz bugün siyasetle ilgili bir şey konuşmayacağız.”dedi.

“Biz sandıkta görevini kötüye kullanan görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”diyerek konuşmasını sürdüren İhsanoğlu, “Bizim temennimiz milli iradeye herhangi bir gölge düşürülmeden yapılmasıdır. Dünyanın gözü bizde. Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanı halkın oyuyla seçiliyor. Bizim temennimiz bu seçimin en nezih şekilde yapılmasıdır'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli  oylarını Ankara’da kullandılar
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Çukurambar'daki Arjantin İlkokulunda oyunu verdi. Burada kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, halkın ilk defa cumhurbaşkanını seçeceğini belirtti. Halkın tercihlerine saygı duyacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu süreçte biz CHP olarak demokrasi tarihine önemli bir katkıda bulunduk. İlk kez 14 siyasi parti bir aday üzerinde anlaştık. Bu çok önemli bir gelişmeydi. İlerde Türkiye'nin demokrasi tarihini yazacak olanlar bu gelişmeyi herhalde özellikle önem vereceklerdir. Seçim sürecinin çok zor ve eşitsiz koşullarda geçtiğini herkes biliyor. Ama tüm bunlara rağmen, Türk siyasetine yeni bir üslup, tarz geldi. Ekmeleddin Bey bu konuda yeni bir süreç başlattı. Kendisine bir şükran borçluyuz. " dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oyunu Ankara’da kullandı. Anıttepe İlköğretim Okulunda oy veren Bahçeli, basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, “Siyasi hayatımızın çok önemli bir gününde bulunuyoruz. Onun için yüksek bir katılımla gerçekleşmesi devletimize hayırlı olsun.”ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir