• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'da seçimler sakin devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Halkın ilk defa andığa gittiği Cumhurbaşkanlığı seçimleri sabah saat: 08.00’den itibaren başladı. Yerel seçimlere göre çok sakin geçtiği görülen cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilk saatlerde katlımın az olduğu görüldü.

Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Haliliye ilçesinde bulunan T.A.D Rasime Polat İ.Ö.Okuluna gelerek 2084. sandıkta ailesiyle beraber oyunu kullandı. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Küçük, Türkiye'nin; seçimlerin düzgün bir şekilde yapıldığı nadir ülkelerden biri olduğunu bundan dolayı da herkesin gönül rahatlığıyla oyunu kullanabileceğini belirttti.

Yaşlı olduğu halde oy kullanmaya gelen yaşlı bir vatandaşı oy kullanma hassasiyetini takdir eden Vali Küçük, herkesin kendi oyunu kullanmasının önemine dikkat çekti.

Aynı okulda 2089. Sandıkta ilesiyle beraber oyunu kullanmaya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de, seçimlerin Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Ayrıca; Şanlıurfa’da ikamet ettiği halde mevsimlik tarım işçisi olarak batı illerine giden binlerce seçmenin oy kullanamayacak. Seçimlerin çok sakin bir şekilde devam ettiği Şanlıurfa’da, Recep Tayyip Erdoğan’ın çok yüksek oy alacağı tahmin ediliyor. (Osman Gülebak- Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir