• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Engellilerden belediyeye sitem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'de cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemleri başladı. İl genelinde 314 bin seçmen sandığa gidecek. Sandığa giderek oy kullanan engelli vatandaşlar, belediyeye sitem ettiler.

“Kaldırımlar engelliye uygun değil”

Mardin merkez Artuklu ilçesi Zinciriye İlköğretim okuluna akülü motoruyla gelerek oyunu kullanan ve isminin yazılmasını istemeyen engelli vatandaş, şehir içinde bulunan kaldırımların kendilerine uygun olmadığını, kaldırımların biran önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

“Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz”

Kaldırımlarının çok kötü olduğunu ve bu yüzden ana caddeyi kullanmak zorunda kaldıklarını dile getiren engelli vatandaş, “Evim caddeden 600 metre uzaklıkta ve yol çok bozuk. DEDAŞ arkasındaki, yolun biran önce yapılmasını istiyoruz. Mardin’deki tüm özürlüler için bozuk kaldırımların yapılması lazım. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.” dedi.

“Ya kaldırım yok, ya bozuk, yâda engel var”

Mehmet Edip- Fatma Yüksel Anadolu Lisesine gelen başkan bir özürlü ise okulun kapısında avluya giremedi. Okul kapısının çok yüksek olduğunu, bu yüzden okulun içine giremediğini dile getiren engelli vatandaş, “Bu okuldan evime kadar kaldırım yok. Kaldırım olmadığı için caddeden gidiyorum, birçok kez kaza riski geçirdim. Bir araç bana çarpsa bile suçlu olan ben olacağım, çünkü caddeyi kullanmak bize yasak. Mardin merkezde kaldırımlar ya yok, olduğu yerlerde ise ya bozuk, ya da bir engel karşımıza çıkıyor.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir