• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
 Mısır`da Mübarek dava yarına ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının "göstericileri öldürmeye teşvikten" yargılandıkları davanın duruşması ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşma, Adili`nin yardımcılarından Tümgeneral Adli Fayid ve Tümgeneral Hasan Abdurrahman`ın dinlenmesi için yarına erteledi.

Hüsnü Mübarek, sağlık sorunları nedeniyle bugünkü duruşmaya da katılamadı.

Duruşmada hazır bulunan Adili ise ifadesinde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve ABD`yi Mısır devletine komplo kurmakla suçladı.

Adili, "Dış mihraklar İhvan öncülüğünde Arap Baharı sürecinde Arap dünyasını ve Mısır`ı hedef almaya çalıştı. Bu, Arap dünyasında çöküşün başlangıcı oldu ama çok şükür Mısır bundan kurtulmayı başardı" dedi.

Adili, ABD`nin Mısır`daki Kifaye, 6 Nisan ve İhvan hareketlerine bağlı gençleri harekete geçirdiğini ve demokrasi rejimini öğrenmeleri için Katar ve diğer Arap ülkelerinde eğittiğini öne sürdü.

Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Adili ile 6 yardımcısı, 25 Ocak 2011`deki halk ayaklanması sırasında göstericileri öldürme emri vermekle suçlanıyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir