• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Ücretli öğretmen yerine kadrolu öğretmen atansın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Eğitim bir sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, Türkiye'de 120 bin öğretmen açığı varken, Ağustos ayında sadece 35 bin öğretmen atamasının yapılacağının duyurulması eğitimde oluşacak olan aksaklıkların göstergesi olduğunu söyledi.

“Türkiye de 120 bin öğretmen açığı var”
Oluşacak olan boşluğun ücretli öğretmen ile doldurmanın doğru olmadığını belirten Durak, şöyle konuştu: “Bu atamadan sonra yaklaşık olarak 85 bin öğretmen açığının devam edeceği aşikârdır. Bu açığın atama bekleyen öğretmenlerin kadrolu olarak atanması ile çözülmesi gerekmektedir. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılındaki ücretli öğretmen sayısının 50 bin 736 olduğu ve bu öğretmenlerin girdikleri ders başına 800 TL ile 1200 TL arasında ücret aldıkları açıklanmıştır.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında öğretmen açığının ücretli öğretmen görevlendirilmesi ile telafi edilmemesi, bunun yerine kadrolu öğretmen ataması yapılması camiamızı vicdanen rahatlatacaktır.” dedi.



“Atama sistemindeki yanlış uygulamalara acilen çözüm bulunmalı"                                                                                                                                              Milli Eğitim Bakanlığının atama sisteminde köklü değişikliklere gidilmesi gerektiğine de değinen Durak, "Atama sistemindeki yanlış uygulamalara acil önlemler alınmadığı takdirde; atamasını bekleyen öğretmenler Türkiye’nin içinden çıkamayacağı toplumsal bir soruna neden olacaktır. İhtiyaç olduğu halde kadrolu olarak ataması yapılmayan öğretmenlerin yerine ücretli öğretmen görevlendirilmesinin yapılması eğitim camiasını ciddi sıkıntılarla karşı karşıya getirecek." ifadelerini kullandı.

“Eğitimin süreklilik ilkesi maalesef aksatılmaktadır”
Durak, öğretmen sıkıntısının olduğu bölgemizde, en büyük sıkıntılardan biri de öğretmen sirkülasyonunun (yer değiştirme) oldukça fazla olduğuna dikkat çekerek, “Velilerimizden gelen en büyük şikayetlerden biri, öğrencilerin bu sirkülasyonlardan dolayı yılda iki defa öğretmen değiştirmesi problemidir. Bu da eğitimde ciddi aksamalara neden olmaktadır. Bölgedeki öğretmen sirkülasyonunun en aza indirgenebilmesi için eğitim camiasının rahat çalışacağı ortamların hazırlanması ve eğitimcilerin madden ve manen rahat ettirilmeleri gerekmektedir.

Eğitimin olmazsa olmazlarından olan süreklilik ilkesi maalesef bu konuda aksamalara uğramaktadır. Ataması yapılan öğretmenlerin ve diğer personellerin bölgemizde kalması için bu bölgenin birçok yönden cazip hale getirilmesi gerekmektedir. Daha açık bir ifadeyle bölgemizde çalışan personellere ücret konusunda iyileştirme yapılmalı ve lojman desteğinde bulunulmalıdır.” şeklinde konuştu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir