• DOLAR 32.563
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2446.624
  • ...
Merhamet Eli`nden yüzlerce muhtaç aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Ramazan Ayı’nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği), Başkanı Mehmet Tamaç, 688 muhtaç aileye 61 bin 598 TL gıda ve nakdi yardımda bulunduklarını ifade etti.

Bingöl’deki mağdur ve muhtaç insanlara ulaşmaya azami gayret sarf ettiklerini dile getiren Dernek Başkanı Tamaç, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

Bizler Merhamet Eli Derneği olarak Ramazan ayında ellerinden geldiği kadarı ile Bingöl`deki mağdur ve muhtaçlara ulaşmaya azami gayret sarf ettiklerini kaydeden Tamaç,  “Zengin ve fakir arasında köprü olma görevimizi ifa etmeye gayret ettik. Hamdolsun azımsanmayacak kadar aileye merhamet eli olmaya gayret ettiklerini ifade etti.

“688 muhtaç aileye Toplam 61.598.5 TL yardımda bulunduk”
Tamaç, yapılan yardımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Gıda yardımı: 541 aileye  33 bin 348 TL. Giyim yardımı (Aracı usulü): 83 aileye 17 bin TL. Nakdi  yardım: 10 aileye  2 bin 250 TL. Aracı usulü nakit para: 54 aileye 9 bin TL olmak üzere 688 muhtaç aileye toplam 61 bin 598 TL yardım yapıldı. Rabbim hayır sahiplerinin hayırlarını kabul etsin. Bizlere bu konuda yardımcı olan hayırseverlerden, çalışmaları ile ve maddi katkıları ile destek olan dernek çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışma ve infaklarına hesapsız mükâfatlar ihsan eylesin, niyetlerini kendi rızası için halis eyleyip daim eylesin. Dünyalarını mamur Ahiretlerini cennetler eylesin.”

“Gerçek manada ihtiyaç sahibi olduğuna inandığımız ailelere ulaşmaya çalışıyoruz”
Merhamet Eli Derneği olarak amaçlarının yapılacak yardımları tespit ettikleri ailelere sağlıklı bir şekilde ulaştırmak olduğunu ifade eden Tamaç, “Bunun için başvuruları değerlendirip derecelendirdikten sonra gerçek manada ihtiyaç sahibi olduğuna inandığımız ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Dileyen hayırsever ve yardımsever kardeşlerimiz, yardım çalışmalarımızı yerinde görebilir ve bizzat dağıtım çalışmalarımıza katılabilirler. İnşallah bu vesileyle hem muhtaç ailelerin mağduriyet derecesini görebilir, hem de muhtaç bir aileye yardımda bulunmanın manevi huzurunu hissedebilirler. Bu noktada siz hayırsever ailelerimizle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü vazifesi görebilirsek, Rabbimizin rızasına nail olabilirsek buda bizi fazlasıyla sevindirecektir.” şeklinde konuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir