• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Suriye’de Siviller Yine Hedef
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed`e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karış düzenlediği saldırılarda 10`ü kadın, 7`si çocuk 130 kişinin hayatını kaybetiğini açıkladı.

Açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının kontrolünde olan bölgelere karadan havan topu, tank atışı ve füzelerle, havadan da vakum, misket ve varil bombalarıyla saldırması sonucu başkent Şam`ın banliyölerinde 4`ü kadın, 5`i çocuk 71, Halep`te 5`i kadın biri çocuk 37, Hama`da biri kadın 7, Deyr Ez-Zor`da 5, Dera`da 3, Haseke`de 2, Humus`ta 3, Kuneytra`da 1 çocuk, Tartus`ta 1 olmak üzere 130 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterlerin ve savaş uçaklarının Halep`te muhaliflerin denetiminde olan Mesekin Hananu, Kadı Askeri, Besatin Kusur, Tarik Bab, Haydariye, Salahaddin bölgeleri ile Şeyh Nacar Sanayi bölgesini ve kentin civar köy ve beldelerine "varil ve vakum" bombaları attığı, çok sayıda yerleşim yerinin büyük hasar gördüğü iddia edildi.

LCC ayrıca savaş uçaklarının başkent Şam`da muhaliflerin kontrolünde olan Duma ve Kufr Batna banliyölerindeki çarşılara da vakum ve misket bombası attığını, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini, cesetleri parçalandığı için çoğunun kimlik tesbitinin yapılamadığını söylüyor.

Esed güçleri Muleyha, Deraya, Cobar ve Kabun bölgelerini de yoğun bir şekilde bombalıyor.
ÖSO: Rejim ağır kayıplar verdi

Muhalifler, başkent Şam`ın Meysat sahasında sebebi bilinmeyen şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ve Özgür Suriye Ordusu`na (ÖSO) bağlı birliklerin, Şam`ın kuzeyindeki Kalamun bölgesinde düzenlediği operasyonlarda, çok sayıda  rejim askerinin öldürüldüğünü, 2 tankın imha edildiğini ve bazı askeri araçların da ele geçirildiğini açıkladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA da güvenlik güçlerinin Halep, İdlib, Lazkiye ve başkent Şam`ın kırsalında düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir