• DOLAR 32.458
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2438.061
  • ...
Bayram namazında Gazze hüznü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Ramazan ayı sonrası Bayram namazında Diyarbakır’ın tarihi Ulucamii’ni dolduran Müslümanlar, buruk bir bayram sevinci yaşadılar.

Bu yılda ramazan ayını Siyonist İsrail’in Gazze’de işlediği katliamlara tanıklık ederek geçiren İslam âleminin İsrail’e olan öfkesi bayram namazı vaaz ve hutbelerine de yansıdı.

“Müslümanlar Allah’ın bir rahmet olarak verdiği ihtilafları tefrikaya dönüştürmemeli”

Bayram namazı öncesi Diyarbakır Ulucami’de bir vaaz veren Diyarbakır Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, tüm İslam âleminin bir araya gelerek vahdeti sağlamaları gerektiğini, Allah’ın bir rahmet olarak verdiği ihtilafları tefrikaya dönüştürmemeleri gerektiğini söyleyerek İslam’da Vahdetin önemine değindi.

İslam toplumunu mezhep çatışması üzerinden ayrıştırmaya giden şer odaklarına fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Erdoğmuş, “Sünni’de Şii’de İslam dairesi içerisindedir ve aralarındaki ihtilaflar, fikir ayrılıkları, farklı düşünceler bir zenginliktir, rahmettir.” İfadelerini kullandı.

Bayram namazı hutbesini okuyan Camii imam hatip’i M. Said Yaz ise Müslümanların bir bayrama daha İslam düşmanı Yahudilerin yüzünden buruk girdiğini ve Müslümanların sevincine yine gölge düşürüldüğünü söyledi.

“Yahudiler düşmanlıkta sınır tanımayan, emniyeti olmayan bir topluluktur”

Molla Said, “ Bayramdan bahsetmek istiyorum ama dilim dönmüyor. Maalesef İslam âlemi bu gün kan ağlamaktadır. Hiçbir yerde sürurlu bir bayram yapıldığından söz etmek mümkün değildir.  Evet, İsrail Yahudi’si Müslüman kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor. İsrail Müslümanların en azılı düşmanıdır. Biz bunu Kuran’ın kati nassı olarak kabul ediyoruz. Yani bu gün İsrail başımızda bomba yağdırmamış olsaydı da biz İsrail’i yine de düşman olarak kabul edecektik. Peygamberlerin katilleridir onlar. Yahudiler düşmanlıkta sınır tanımayan, emniyeti olmayan bir topluluktur.” İfadelerini kullandı.

Müslümanların İslam’a ve Müslümanlara karşı bu kadar amansız bir düşmanlık besleyen Yahudilere karşı her zaman için teyakkuzda olmaları gerektiğini ve tedbirlerini almaları gerektiğini belirten Molla Said, “Nedir o tedbir? O tedbir, Allah’ın emrettiği gibi onları kendimize dost olarak kabul etmeyeceğiz ki onların fitnesinden dolayı yeryüzü fitneye gitmesin.” Sözleriyle hutbesini sonlandırdı.

Hutbe sonrası tekbirle bayramlaşan Müslümanlar namaz sonrası mezarlıklara akın etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir